Lemosta ellenfelét az U18-as fiú válogatott

Nem adott esélyt válogatottunk Ciprusnak a B-diíziós Európa-bajnokságon, így második mérkőzésüket is megnyerték Rudnerék.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Ciprus 88-41 (21-11, 25-8, 23-5, 19-17)

Magyarország: Lewis 2, Kucsora 2, Rudner 13/6, Durázi 15, Pápai 4
cserék: Völgyi 4, Fazekas 3/3, Németh 11/9, Bordács 12, Knjajski 6, Kerpel-Fronius 9/9, Fülöp 7

Remekül kezdte a meccset a magyar válogatott, Rudner Gábor egy triplával és egy duplával nyitott, ezzel pedig megadta a találkozó alaphangját. A kispadról Németh is jól szállt be, a mieink támadójátéka remekül működött, az első negyed végén pedig már tíz pont volt a különbség - sőt, a második etap elején egy 6-0-s futással tetemesre nőtt a magyar előny. A festékben dominált Durázi Krisztofer és sorra dobálta a duplákat, így már a nagyszünet előtt eldőlt a meccs, Kerpel-Fronius hármasát követően már a harminc felé közelített a különbség a félidőben. A ciprusiak nem tudták tartani a tempót, védekezésben rendre lemaradtak, támadásban pedig szintén lassabbnak és pontatlanabbnak tűntek. 

A fordulás után végképp csak egy csapat volt a pályán, a harmadik negyedben összesen öt pontot tudott szerezni Ciprus és 69-24-ről indulhatott a formalitássá váló záró etap. Túl nagy energiákat természetesen egyik csapat sem fektetett már a mérkőzésbe, hiszen holnap is pályára kell lépni, így a magyar válogatott kiütéses győzelmet aratott és két nap után veretlen az Eb-n - vasárnap 18:45-től Macedónia lesz a következő ellenfél. 

Fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus