Lengyelország ellen mérkőzik az U18-as válogatott

A legjobb négy közé kerülés felé tehet ma egy lépést az U18-as fiú válogatott, ha legyőzi Lengyelországot.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, Középdöntő – 1. mérkőzés

Magyarország (0-1) – Lengyelország (1-0), 20:15

Bár a Szlovénia elleni vereség nem esett feltétlenül jól a magyar együttesnek, viszont hozott magával olyan tanulságokat, melyet már most, a középdöntő első körében kamatoztathat válogatottunk. Elsődleges feladat, hogy a mai mérkőzést megfelelő ritmusban és határozottsággal kezdjük, így elkerülhető az a buktató, hogy gyorsan kerüljünk komoly hátrányba, mint történt a szlovénok ellen.

Mai ellenfelünk, a lengyelek szinte minden fontos statisztikai mutatóban jobban állnak, mint mi, a legszembeötlőbb adat a lepattanózás, s ezen belül az a tény, hogy meccsenként átlagban 16 támadólepattanót szednek. Kulcsfontosságú lesz tehát, hogy minél jobban redukáljuk a második, harmadik esélyek lehetőségét a saját palánkunk alatt. Emellett vigyáznunk kell a labdára, mert a gyorsindításokat is hatékony fegyverkényt használják a lengyelek. A csoportelsőséget kis túlzással az első fordulóban megszerezték, amikor nagy csatában, 5 ponttal legyőzték az angolokat. Ezt követően egészen 80 egységig tornázták fel pontátlagukat. Érdekesség, hogy a keret két legmagasabb játékosát (Bender – 210, Dziewa – 207) alig használták eddig a piros-fehér mezesek, bár nélkülük is elég masszív, atletikus a csapatuk.

Ha a lepattanózásban nem tudjuk követni az ellenfelet, akkor is lehet sanszunk a győzelemre, ha a védekezésünk és támadójátékunk szerzettsége ismétli a belgák, s különösen a hollandok ellen mutatott formát.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

fotó és slide: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus