Litván lecke a bent maradásért

Ma 16:15-kor a litvánok ellen játszik U18-as leány válogatottunk a 9-16. helyért - ha nyer, bent marad a társaság az A-divízióban 

Jobbra, többre számítottunk a tavaly U17-es vb-bronzérmes csapattól, de a középdöntőben mindhárom mérkőzését elveszítő együttesnek új célt kellett maga elé tűzni: az A-divízióban való bent maradást. Ehhez ma nyerni kell a litvánok ellen. 

A mai rivális a csoportjában nyeretlen maradt, mindhárom ellenlábasától simán kikapott: Izraeltől 79-58-ra, Franciaországtól 70-48-ra, Olaszországtól pedig 85-65-re, így került az alsó köbe, amelyben a csoportok utolsó helyezettjei játszottak egy körmérkőzést. Ebben a fázisban - igaz gyengébb ellenlábasokkal szemben - a baltiak már jobban szerepeltek: az észteket 67-44-re, a szerbeket - akiket a csoportmeccsen lányaink 77-56-ra vertek - pedig 70-66-ra legyőzték, de a lengyelektől 53-40-re kikaptak. 

Szerkezetben mindenesetre előnyben lehetnek lányaink, a litvánoknak a legmagasabb játékosuk 186 centi. Tegnap edzés mellett a szakmai stáb megpróbálta minél alaposabban feltérképezni a litván együttest, délután a lányokon a sor!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus