Ma az írek ellen folytatják az U16-s fiúk!

Bár férfi U16-os mezőnyben, ennyire komoly sorozatterhelés mellett nehezen nyilváníthatunk ki ilyet, de most mégis egy amolyan kötelezően begyűjtendő győzelem reményében harcol a macedóniai Strumicában a korosztályos magyar válogatott, mely az eddig két nagy mértékű vereségbe belefutó Írországgal meccsel ma délután. Lássuk a fontosabb tudnivalókat a csatával kapcsolatosan.

Az írek 42-74-re kaptak ki a nyitónapon az eddig csak azt az egy mérkőzést játszó Hollandia ellen, majd tegnap 52-76-ra maradtak alul a C-csoportot két győzelemmel vezető Csehország legjobbjaival szemben.

Statisztikailag legjobbjuk a 11 pontot, 5,5 lepattanót és 3 gólpasszt átlagoló Eoin Rockall, aki 182 centis irányító létére mindhárom említett kategóriában vezeti a házi listát.

Az átlagban 188 centis íreké a torna egyik legkisebb átlagmagasságú alakulata - a mieink "192 centisek" -, ráadásul a 192-re nőt Adam Drummond és az ugyanekkora Sean Smith a legmagasabbjuk, tehát Írország azon kevés riválisunk közé tartozik, mellyel szemben a palánk alatt is komolyabb magasságfölényünk lehet (két centerünk, Fülöp Bence és Pápai Máté egyaránt 202 centire nőttek eddig).

Ezzel együtt a futós játék most is Lewis-ék hasznára válhat, mivel a rivális már sorozatban harmadik napja lép parkettre, az amúgy is lendületes, bő periméterrotációval rendelkező magyar válogatott viszont potenciálisan nagyobb tempóra és kreatívabb játékra képes - nem beszélve a komolyabb védekezésről.

A mieink tegnap 10-es rotációt alkalmaztak, bár Molnár Levente csak 1,5, míg Kerpel-Fronius Gáspár 3 percet volt játékban, ám fáradtságra vélhetően így sem hivatkozhat majd a csapatunk, ám lenéznie nem szabad az ellenfelet, muszáj lenne koncentrált játékkal, bő rotációval dolgozva egy önbizalomnövelő diadalt begyűjteni, amely gyakorlásra is jól szolgál a további napok feladataira.

A találkozóról élőképes közvetítés nem áll rendelkezésünkre, viszont ERRE A LINKRE KATTINTVA élő statisztika segítségével lehet követni a csatát 16:30-tól, továbbá az onlajnok.com is ad szöveges tájékoztatást a mérkőzésről.

Hajrá Magyarország!

Fotó: Farkas Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus