Ma délután nincs barátság

Magyar-lengyel meccsen dől el, hogy melyik válogatott lesz a harmadik kieső a szlovéniai U18-as leány A-divíziós Eb-n. 

U18-as leány Európa-bajnokság, A-divízió, 13. helyért

Magyarország - Lengyelország 16:00

Lengyel, magyar két jó barát, Polak, Wegier dwa bratanki - tartja a mondás. Nos, a 16 órakor kezdődő összecsapáson nyoma sem lesz ennek: a tét az A-divizióban való bent maradás. 

A mi lányaink három győzelem mellett öt vereséggel, a lengyelek pedig 50%-os győzelem-vereség mutatóval, 4-4-gyel jutottak el a még bentmaradást érő 13. helyért 16 órától lejátszandó mérkőzésig. Mai riválisunk eredménysora tökéletesen mutatja, hogy az eddigi eredményekből  mennyire nem szabad - sőt, nem is lehet - következtetni a mai csata végkimenetelére. 

A lengyel lányok nyeretlenül zárták ugyan a csoportmérkőzéseket, ám a legértékesebb eredményük egy itt elszenvedett vereség volt. Rosszul kezdődött számukra a torna, hiszen a mieink által tegnap drámai küzdelemben legyőzött portugálok 60-38-cal "hazavágták" őket. Utána azonban - s ez volt egy roppant figyelemre méltó eredmény tőlük - csupán hosszabbításban kaptak ki a ma a franciák ellen döntőt játszó spanyol együttestől - a kosarakban nem túl gazdag meccsen 45 perc játék után is csak 50-46-ot mutatott az eredményjelző. Ez a meccs sokat kivehetett mai ellenfelünkből, hiszen az utolsó csoportmeccsén az orosz csapat szinte "feltörölte velük" a celjei csarnok parkettáját (85-37). 

Három vereséggel az alsó körben találták magukat, a többi csoport negyedik helyezettjével, amely játszott egy kört. Nos, azok után, hogy az első csoportkörben nyeretlen, a csoportutolsók között veretlen maradt a lengyel csapat. Azokat a szerbeket, akiket a mi lányaink csoportjukban simán vertek, ők 64-56-ra győzték le. A mezőnyből lefelé "kilógó" észteket  75-39-re, a minket a 9-16. helyért zajló meccsen nagy hátrányból fordítva legyőző litvánokat pedig 53-40-re verték - így jutottak el ahhoz a fázishoz, amelyben a mieink a litvánoktól kikaptak. Nos, ők Izraellel szemben maradtak alul, méghozzá 56-44-re. Következtek újra az észtek, s egy újabb magabiztos győzelem (67-47).  

A mieink tegnap ugyan alaposan kihajtották magukat a portugálok ellen, de bízunk benne, hogy a győzelem, valamint néhány játékos a korábbihoz képest mutatott javuló formája önbizalmat ad a lányoknak és sikerrel vívják meg a mai, bentmaradásról döntő ki-ki meccset! Hajrá lányok, hajrá magyarok!

A 16 órakor kezdődő találkozót élőképpel figyelemmel követhetitek:

fotó és slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus