Ma Eb-döntőzik válogatottunk: A torta habbal az igazi

A célt elérte, döntős, azaz feljutott az A-divízióba U18-as leány válogatottunk, miután a romániai B-divíziós Eb elődöntőjében 84-57-re legyőzte Lettország legjobbjait. Mészárosné Kovács Andrea együttese egy másik balti együttes, az észt válogatott ellen játszik majd az elvileg tét nélküli fináléban.

A kérdésre, volt-e valami kis ünneplés annak kapcsán, hogy a társaság elérte célját, azaz, hogy jövőre az A-divízióban játszhat, azt mondta Mészárosné Kovács Andrea, hogy saját magát és a stábját is beleértve annyira fáradtnak érzi a társaságot, hogy annak nem igazán volt sem ereje, sem kedve ünnepelni. És igazán önfeledten most még nem is tudnának, mert - bármennyire is teljesítette a csapat a célt - jó lenne tisztességesen, úgy befejezni a tornát, ahogy eddig játszott a csapat, azaz jó lenne megnyerni a B-divíziót.

Az elődöntő kapcsán a szakvezető elmondta, a lett együttes úgy 25 percig tartotta a lépést lányainkkal. Mészárosné Kovács Andrea hozzátette: annak ellenére, hogy az utolsó 15 percben tette fölényessé újabb sikerét, jól láthatóan fárad már a társaság.

Ez persze nem csoda. Ha belegondolunk, a teljes stáb, valamint a csapat tagjainak több mint a fele, 7 játékos ugyanis végigküzdötte a "dicsőséges csehországi hadjáratot", azaz a világbajnokságot, amely június 28-án kezdődött... Nem csoda, hogy fáradt a brigád. Nem egészen egy hónap alatt eddig 14 tétmeccset játszott le ez a mag, a játékosok edzettek, készültek, játszottak, utaztak, a stáb pedig a meccselés s a tréningek megtartása mellett a riválisok feltérképezésére is figyelt, s amint az eredmények mutatják, ezt is remekül csinálta. E 14 meccsből 13-at ugyanis megnyertek a lányok.

A finálé kapcsán Mészárosné Kovács Andrea azt mondta, az észt csapat, amely a fináléban lányainkra vár, a lettekhez hasonló szerkezetű és stílusú. Az egész egyhónapos sikertörténet pedig úgy lenne kerek és teljes, ha a döntőt is megnyernék a lányok.

Valahogy még egyszer megpróbálják összekap(ar)ni magukat.

Magyarán a torta megvan, elkészült, de az habbal az igazi. Azt pedig este negyed nyolctól kezdhetik rátenni fiataljaink...

ÉLŐ STATISZTIKA LINK ITT!

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus