Ma eldől: az A-divízióért játszunk Montenegróval

A bronzmeccsnek sokkal nagyobb a tétje a harmadik helynél: a győztes feljut, a vesztes nem. Az ellenfél Montenegró, kezdés: 18:00! 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, bronzmérkőzés

Magyarország - Montenegró 18:00

A tegnapi vereség után ma az eredeti célkitűzés teljesítéséért játszik U20-as fiú válogatottunk - amennyiben megverjük Montenegrót, feljutunk az A-divízióba. Ellenfelünk első öt mérkőzését sorozatban megnyerte az Európa-bajnokságon, ráadásul úgy, hogy egyedül Luxemburg ellen játszottak szorosabb meccset, a többieket valósággal agyonverték. Ezt követően azonban kikaptak Finnországtól, majd tegnap 29 ponttal maradtak alul a svédekkel szemben, így két mélyütés után kell felállniuk. 

Hosszú idő után játszhatunk újra olyan csapattal, amely a lepattanózás terén nem lényegesen erősebb, mint mi, ráadásul a montenegróiak sem a dobott, sem a kapott pontokat tekintve nem állnak a legjobbak között - tegnap például Svédország ellen csupán ötven egységet rámoltak be. Elég pontosan, de viszonylag lassan kosaraznak, egyedül Popovic átlagol tíz pont felett és igazán komoly tűzerejük kint sincs: Popovic mellett Milovic lehet igazán veszélyes kintről. 

A kemény védekezés viszont most is garantált, ezért az Eb utolsó meccsén tőlünk is ez kell - emellett támadásban is meg kell találni a ritmust, tegnap Váradi Benedek kemény védekezést kapott, erre is meg kell találnunk az ellenszert. A hazai közönség előtt minden bizonnyal szívüket-lelküket ki fogják tenni a parkettre Perlék, de a szurkolók biztatására is nagyon nagy szükség lesz. 

fotó: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus