Ma zárja a B-divíziós Eb-t az U16-os fiú válogatott

Ausztria ellen a tét a 13. hely Fazekasék számára, a találkozó 12:45-kor kezdődik. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, 13. helyért

Ausztria - Magyarország 12:45

A magyar csapat tegnap három jó és egy rossz negyedet produkálva legyőzte Csehországot, így a 13. helyért küzdhet a B-divíziós Európa-bajnokság utolsó játéknapján. Talán többre számítottunk ettől a tornától, az mindenesetre közel sem mindegy, hogy a záróakkord hogyan sikerül - nagyon más szájízzel térnének haza a csapat tagjai, ha győzelemmel sikerülne befejezni az Eb-t.

Az osztrák válogatott eddig három győzelmet aratott az Eb-n öt vereség mellett, kezdésnek legyőzték Írországot, majd három bukás következett - utolsó csoportmeccsükön az általunk tegnap épphogy legyőzött cseheket múlták felül 81-74-re. A középdöntőben 18 ponttal kaptak ki Bulgáriától, majd kettővel a dánoktól, így jutottak a 13-16. hely helyosztóiig - tegnap Svájcot 89-41-re döngölték a földbe. 

Viszonylag magas csapatnak számítanak, ugyanakkor szinte semmiben sem kiemelkedőek, játékuk szinte teljes mértékben attól függött, hogy mit engedett nekik az ellenfél - dobtak 39 és 89 pontot is, valamint volt hogy 84-et kaptak, de olyan is, hogy csak 41-et. Legjobb dobójuk a 17 pontot átlagoló Jakob Szkutta, őt kell megfogniuk Katonáéknak. Összességében ha négy negyeden keresztül tudja hozni saját játékát válogatottunk és nem lesznek nagy hullámvölgyek, megnyerheti a mérkőzést, ha nem, akkor viszont ránk erőltetheti akaratát Ausztria. 

fotó, slide: U-16 Magyar kosárlabda válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus