Ma zárja az A-divíziós Eb-t az U20

Nem sikerült a bennmaradás a Krétán zajló A-divíziós Európa-bajnokságon az U20-as fiúcsapatnak, így jövőre ez a korosztály a B-divízióban indulhat. Egy találkozó azonban még hátra van, ma 13:45-től Svédország lesz az ellenfél, egy esetleges siker pedig a negyedik győzelmet jelentené a tornán.

- Itt, ezen az Eb-n voltak látszólag tét nélküli és sima meccsek is, de feladott, vagy taktikázott mérkőzés egy sem. Minden csapat minden pályára lépésekor a maximumot akarta játszani az utolsó pillanatig. Ez biztosan így lesz a mai meccsünkön is, függetlenül attól, hogy igazi komoly tétje már nincs a dolognak – mondta el honlapunknak Váradi Attila szövetségi kapitány. - Ezzel a hozzáállással, így dolgoztunk a felkészülés alatt és így fogunk az Eb teljes ideje alatt is. Kikaptunk tegnap, de eddigi teljesítményünk alapján emelt fővel és felkészülten fog a csapat pályára lépni.

A svéd válogatottról a következőket mondta a mester:

- Ellenfelünk magas szerkezetből gyors, mozgékony játékot játszik. Három (irányító, bedobó, center) posztján jól képzett, ponterős játékos alkotja a csapat gerincét, amihez jól illeszkednek az alap rotáció játékosai. Keresik a gyors kontrákat, a gyors átmenetjátékokat, fontos hogy erre ne adjunk lehetőséget, ne engedjük hogy azokat a szituációkat tudják játszani amiből a legeredményesebbek tudnak lenni. Támadásban saját játékrendszerünket kell precízen, jó döntéseket hozva játszani, akkor meglesznek a jó helyzeteink.

Tegnap sem Simon, sem Váradi Benedek nem tudott játszani, így két kezdőjátékosát is nélkülözni volt kénytelen a kapitány. Mára utóbbi állapota talán megengedi, hogy pályára kerüljön.

- Simon Kristóf sokat javult, de még nem alkalmas arra, hogy játszani tudjon. Váradi Benedek combjában a vérömleny csak nagyon lassan javult, már jól mozog, tegnap már a bemelegítésen kezdetben biztatóan mozgott, de később befeszült, bekeményedett. Azóta eltelt egy nap, gyógyítottuk. Ma újra elkezdi a melegítést, aztán majd meglátjuk. A másik két sérült, Bazsó és Török ha nem is top állapotban de tegnap is tudott már segíteni.

Élő statisztikákat itt követhettek majd 13:45-től! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus