Ma zárják az A-divíziós Eb-t U16-os lányaink

A 7-8. helyért játszik ma válogatottunk Oroszország ellen - a találkozó 14:00-kor kezdődik és élőképen lehet követni. 

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, 7. helyért

Magyarország - Oroszország 14:00

A magyar csapat tegnap, a lettek elleni szoros vereséggel elbukta a világbajnoki részvételt, hiszen arra az első öt csapatnak van lehetősége - a parádésan indult tornán így végül nem sikerült elérni a kitűzött célt. Érdekes, de az oroszok nagyon hasonló utat jártak be, ugyanis sorozatban öt győzelemmel kezdtek (akárcsak mi), majd a középdöntő végén kikaptak az olaszoktól, a negyeddöntőben a spanyoloktól, tegnap pedig a franciáktól, így hozzánk hasonlóan ők is kissé csalódottan léphetnek ma pályára.

Játéktudásban nagyon hasonló szinten áll a két csapat, hiszen a mieink a legtöbb, az oroszok pedig a második legtöbb pontot dobták eddig az Eb-n és a fő fegyverek is hasonlóak - ennek ellenére koránt sem biztos, hogy ez számítani fog a találkozón. Egyrészt ez már a kilencedik meccs lesz tizenegy nap alatt és Gerebenéken bizony látszik a fáradtság, így nagy kérdés, hogy melyik együttes tud ezen jobban felülemelkedni és ki tudja mozgósítani utolsó erőtartalékait. Talán még ennél is fontosabb azonban a mentális oldal: nekünk és az oroszoknak is többet ígért ez az Eb, ők ráadásul tegnap egy dudaszós kosárral kaptak ki a franciáktól - ugyan jobb győzelemmel zárni, mint vereséggel, de igazából nincs tétje a derbinek. Ezek alapján mind a mentális frissesség és koncentráció, mind a valós akarat megjósolhatatlan és könnyen elképzelhető, hogy ha valamelyik csapat nagyobb hátrányba kerül, nem fog 110%-ot adni azért, hogy felzárkózzon...

A torna pontkirálynője jelenleg Kamilla Ogun (16,6/meccs), aki nagy csatát vívhat a 16,5-del második Juhász Dorkával - ez mindenképpen parázs küzdelmet ígér. A találkozó 14:00-kor kezdődik, az alábbi helyen pedig ezt is élőben lehet követni - hajrá magyarok!

fotó, slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus