Magyar lányok: négyből négy

Két nap után is száz százalékos maradt a magyar leány válogatott a debreceni B3x3-as U18-as világbajnokságon, ezúttal a németeket győzték le.

Magyarország-Németország 17-10
A magyar csapat pontszerzői: Tóth T. 7, Aho 4, Horváth, Kányási 3-3. 

Bár a magyar csapat veretlen, ellenfele a német pedig ugyan nyeretlen volt, de a germán leányok mindhárom mérkőzése igen szoros volt, egy 3, egy 2, s egy 1 pontos vereséget szenvedtek. 

Büntetőből a németek szereztek vezetést, Aho Nina szintén a vonalról egalizált, majd Tóth Tímea szerencsés kosara, plusz büntetője után már a mieink vezettek. Timinek e találat önbizalmat adott, újabb találatával 4-1-re megugrottak lányaink. Sőt, Horváth Krisztina majd ügyes bejátszás után Kányási Veronika is villant. A németek azonban nem törtek meg, "találtak" pár kosarat, míg a mieink kezdeti lendülete megtört. 6-3 és 7-4 után is Tóth Timi villant, a palánk alatt nem tudták tartani a német lányok, akiknél éppen Tóth az állást 8-4-re alakító kosaránál történt egy balszerencsés sérülés.

Ennél az állásnál kicsit "beragadt" a tábla majd a holtpontról Aho ügyes, löbbölt labdája után Horváth talált be. Fokozatosan léptek el ügyesen játszó lányaink a németektől, a hajrához közeledve az addig társai kiszolgálásában jeleskedő Aho Nina találataival 12-6-ra húztak el a mieink. Egy kosár plusz büntetős akcióval még két és fél perccel a vége előtt 13-8-ra feljöttek az igen keményen küzdő németek, ám Kányási két ügyes kosarával végképp eldőlt a meccs, amelyet végig vezetve magabiztosan nyertek lányaink.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus