Másodjára megverte a cseheket az U16!

A tegnap hosszabbításban elvszenvedett vereség után ma különösebb gond nélkül, stabilan játszva aratott győzelmet az U16-os fiú válogatott Csehország ellen, a Marcaliban zajló felkészülési mérkőzésen.

2014. július 25. Marcali
U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Csehország 67-61 (21-15, 12-13, 19-18, 15-15)
Marcali 50 néző
Vezette: Németh Csaba, Dombay László, Németh András 

Magyarország U16: Doktor Péter 5, Kucsora Csaba 14, Németh Ákos 6, Bordács Soma 7, Fülöp Bence 2
Cserék: Nshimba Joel 23, Kerpel-Frónius Gáspár 3/3, Keul Tamás 2, Laczó Levente -, Molnár Levente -, Rudner Gábor 1, Durázi Krisztofer 4

Csehország U16 legjobb dobói: Martin Nabelek 16, Frantisek Vana 8/6, Michael Hartig 8

A magyar csapat összeállítása 4 helyen is változott a tegnapihoz képest, pihenőt kapott a kapitánytól Chester Lewis, Pápai Máté, Kocsis Zalán és Máriás Gergő, valamint a tegnapi 4 kimaradó Nshimba Joel, Bordács Soma, Durázi Krisztofer és Keul Tamás a mai mérkőzésen kapott lehetőséget a bizonyításra.

A tegnap esti hosszabbításra végződő mérkőzés fáradtsága érződött mindkét csapaton, sok hibával indult a találkozó. Az 5. perc végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 11-11 volt az állás. Ekkor azonban védekezést váltott a magyar csapat, amelyből könnyű labdákat szereztünk, valamint az ebből adódó gyors kosarakkal 10 pontos előnyre tettünk szert a 2. negyed 3. percére. A cseh időkérés utáni percekben sajnos zsinórban 4 büntetőnk, valamint üres dobásunk is kimaradt, mely megbosszulta magát, a csehek 25-26-os vezetésénél hívta magához fiait Ferenczi Tamás.
A nagyszünetre aztán ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést, 33-28 állt a táblán.

A szünet után, egy, a két nap alatt szinte már szokásosnak mondható hullámvölgy következett, ám most a csehek kerültek nehéz helyzetbe, mivel percek alatt 14 pontosra nőtt az előnyünk.
Pontos és fegyelmezett játékunknak köszönhetően a negyed végéig tartottuk 8-10 pontos vezetésünket. A 4. negyed eleje sajnos nagyon hasonlított az első nap mérkőzésére, ahol ismét olyan hibákat vétettünk, melyek majdnem a mérkőzésbe kerültek.
A találkozó utolsó perceiben azonban ma a csehek hibáztak többet, így az utolsó két percben már nem forgott veszélyben a magyar győzelem!

A keret tagjai a Marcaliban töltött 2 hét edzőtábor, valamint a 2 edzőmérkőzés után a hétvégére pihenőt kaptak. Folytatás hétfőtől ismét Marcaliban, ahol augusztus 1.-én pénteken 18:00-kor, valamint 2.-án szombaton 11:00-kor a szlovén válogatott lesz az ellenfelünk.

Ferenczi Tamás:  A győzelem mellett pozitívum, hogy 61 ponton tudtuk tartani a cseh csapatot, hozzáteszem, hogy ez legalább 10-12 ponttal kevesebb is lehetett volna, hogyha a védekezésben nem követünk el amatőr helyezkedési hibákat. Egyelőre a dobásokkal hadilábon állunk, külső dobásaink ezen a mérkőzésen nem ültek. Folytatjuk tovább a munkát a jövő héten és hibáinkból megpróbálunk tanulni.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus