Másodszorra is megvertük Romániát

Pénteken másodszor is összemérte erejét a magyar és a román U16-os férfi válogatott Békéscsabán, Ferenczi Tamás legénysége pedig újra nagy fölénnyel verte a szomszédokat, bár messze sem olyan kiütéssel, mint egy nappal korábban. A találkozóról Farkas Dávid technikai vezető tájékoztatott bennünket, íme:
 

2014. augusztus 8.
U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Románia 98-77 (22-22, 28-20, 28-17, 20-18)
Békéscsaba, 50 néző
Vezette: Borgula György, Papy Zsolt, Kovács Csaba

Magyarország U16: Doktor Péter 9/6, Chester Lewis 13/3, Kucsora Csaba 15/3, Bordács Soma 17, Pápai Máté 3
Cserék: Molnár Levente 7/3, Kerpel-Fronius Gáspár 6/6, Kocsis Zalán 7/3, Németh Ákos 2, Rudner Gábor 8, Laczó Levente, Nshimba Joel 11

A pénteki napon a csütörtöki mérkőzésen kisebb sérülést összeszedő Fülöp Bence és Durázi Krisztofer volt a két kimaradó.

Álmosan, puhán kezdtük a mérkőzést, a románok pedig szerettek volna visszavágni a tegnapi 57 pontos vereségért, ennek megfelelően rendkívül fegyelmezetten játszottak.

Az első negyedben végig keleti szomszédunk vezetett, ám 0,8 másodperccel a vége előtt Kerpel–Fronius Gáspár félpályás 3 pontosával egálra mentettük a játékrészt.

A második és harmadik negyedben érződött a magyar csapat technikai és taktikai fölénye, ám a bosszantó és néhol felesleges faultok, valamint az ebből szerzett büntető pontok miatt nem tudtunk tetemes előnyre szert tenni.

A 4. negyedben 30 pont fölé is nőtt az előnyünk, ám sajnos az utolsó 2-3 percben zsinórban kaptuk a gyorsindítás kosarakat, így végül visszazárkózott 21 pontra az ellenfél.

Pozitívumnak tekinthető, hogy az eddig lejátszott 8 negyedből 7 végződött magyar sikerrel, 1 játékrészben pedig döntetlen lett az eredmény, valamint az, hogy mindkét találkozón stabil teljesítményt nyújtottak a kispadról beszálló emberek.

Felkészülésünk 5. hetét szombaton 11:00-kor zárjuk Békéscsabán, ahol immár harmadszor csap össze a két válogatott.

Ferenczi Tamás: A román csapat a mai mérkőzésen teljesen más mentalitással játszott, sokkal jobb teljesítményt nyújtottak a tegnapihoz képest. Sajnos mi a védekezésünk agresszivitásában visszaestünk, hagytuk ellenfelünket kibontakozni és bár egy pillanatig sem forgott veszélybe a győzelmünk, mindenképpen tanulságos mérkőzésen vagyunk túl.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus