Megállíthatatlanok az U16-os lányok!

Továbbra is veretlen válogatottunk az A-divíziós Eb-n, miután Németországot is tükörsimán múlta felül. 

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, középdöntő, 2. mérkőzés

Németország - Magyarország 48-71 (13-21, 8-17, 13-12, 14-21)

Magyarország: Lelik 14, Czukor 4, Gereben 10, Juhász 6, Barhács 2
cserék: Soós 9, Radócz 10, Boros 5, Pusztai 8, Mérész -, Foitl -, Bernáth 3/3

Gereben gyors öt pontjával indult a meccs, majd Sabally 2+1-es játékára szintén ő felelt egy duplával. A belgák ellen látott jó dobóformát mutatták a mieink az első percekben, ennek eredményeként pár ponttal meg is tudtunk lépni - amikor pedig kicsit megállt a szekér (eladott labdák, rossz vállalások), a németek 30% körüli dobóteljesítménye elég volt ahhoz, hogy tartsuk az előnyt. A magyar válogatott a negyed utolsó két percében már nem szerzett pontot, de addig két masszv etappal átlépte a húszat, így végül 21-13-ra, magabiztosan hozta ezt a játékrészt.

A rövid szünet után Geisensölder percei következtek a germánok részéről, két szép duplával hozta közelebb övéit, eközben a mieink két támadásból kétszer adták el a labdát. Itt aztán megszigorították a védekezést Lelikék és félelmetes, de több, mint hat percig nem kaptak pontot - ez idő alatt szépen felépítették az előnyt a lányok és 17-32-nél sikerült Schinkelnek megtörni a jeget. A prímet a sokoldalúan és ponterősen játszó Lelik Réka vitte (11 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés a nagyszünetben), de a hajrában Czukor is hozzátette a magáét, így tetemes, 17 pontos előnnyel fordulhattunk.

A harmadik negyedben már a mieink dobóteljesítménye is visszaesett, egyre több volt a hiba, ugyanakkor a németekből hiányzott az az átütőerő, amivel képesek lettek volna egy igazi rohamot indítani. A negyed derekán még mindig 14 ponttal jártak előrébb Czukorék és bár Barhács beütötte negyedik személyijét is, Soós 2+1 pontra váltott egy támadópattanót, így aggodalomra továbbra sem volt okunk. A hajrában hosszú percekig pihent a teljes kezdőcsapat, sőt, Juhászt leszámítva gyakorlatilag a negyed második felét a kispadon töltötte az első sor, ennek ellenére egy centivel sem jöttek közelebb a germánok - ugyan Tzokov dobott még egy triplát, így is 34-50-ről indulhatott a záró játékrész.

A negyedik negyed elején továbbra sem találtuk a ritmust a támadásban, viszont a németek nagy hajrája sem igazán akart beindulni, három perc alatt csak négy pontot tudtak szerezni. Ennek ellenére intő jel volt a sok eladott labda és reménytelen dobás, a mieink részéről, míg a Gereben-Juhász páros vezérletével gyors támadásokkal sikerült lehűteni a kedélyeket. Itt aztán gyakorlatilag végleg eldőlt a meccs: egy 8-0-s futással ismét húsz pontra nőtt a különbség. A hátralévő idő már csak formalitás volt, Magyar Gergely bőven tudott rotálni és Bernáth-ot leszámítva mindenki masszív perceket kapott a parketten - szükség is lesz az erőre és a frissességre holnap. Az ellenfél a hozzánk hasonlóan még szintén hibátlan és ma a spanyolokat legyőző Franciaország lesz, a tét pedig az F-csoport első helye - ha nyerünk, elsőként, ha veszítünk, másodikként jutunk innen tovább a legjobb nyolcba. 

fotó és slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus