Megint győzött az U16-os fiú válogatott a szlovének ellen

Az U16-os fiúk ezúttal is legyőzték Szlovéniát - most is a harmadik negyedben nyerte meg a meccset Váradi Attila csapata, amely rövid időn belül harmadjára verte a szlovéneket.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország U16 - Szlovénia U16 78-70 (16-18, 19-20, 25-12, 18-20)

Magyarország: Somogyi 13/3, Dancsecs 16/12, Kelenföldi -, Kovács 2, Meleg 12.
Csere: Martinez 15/6, Tóth 7/3, Sitku 4, Kalmár 4, Takács Mi. 4, Varga 1, Takács Ma. -.

Szlovénia legjobb dobói: Licen 17, Gorbachov 14, Janezic 10.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A tegnapihoz hasonlóan ezúttal is valamivel jobbak voltak a szlovének az első félidőben, most azonban csak 3 pont volt Váradi Attila együttesének hátránya. A harmadik negyedet ezúttal is nagy különbséggel nyerte válogatottunk - ezúttal nem egy-egy kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően, viszont 8-an is betaláltak a gyűrűbe ebben a 10 percben. A végjátékra megint nagyobb előnnyel fordultunk tehát, a negyedik negyedet megint elveszítettük minimálisan, de megint nyertünk, ezúttal is szorosabb meccsen, mint amit a végeredmény sejtet - most 1 ponttal vezettünk másfél perccel a vége előtt, de Dancsecs András két triplát is bevágott a végén, a büntetőkkel együtt pedig ez elég volt a győzelemhez.

Horváth Orsolya technikai vezető tudósította:

Nagyon kemény egészpályás és félpályás letámadással kezdtek a vendégek, a magyar csapat nehezen találta az ellenszert, sok hibát követett el. Támadásaink szervezetlenek és pontatlanok voltak ebben a periódusban. A második negyedben sem sokat változott a játék képe, jobbára a szlovén csapat akarata érvényesült a pályán. A szünetben 3 pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző.

A harmadik játékrészben a házigazdák jó védekezésének és szervezett támadásainak köszönhetően 10 pontos előnyre tettek szert. A negyedik negyed kísértetiesen hasonlított az előző napi mérkőzés záró szakaszára, néhány hibánkat nagyon jól használta ki ellenfelünk és szorossá tette a mérkőzést, de mindig volt valaki a csapatban, aki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez. Egy egy jó védekezés és egy eredményes támadás befejezéssel minimális előnnyel mentünk be az utolsó 2 percbe. Ellenfelünknek faultolnia kellett, amit okosan oldott meg a csapat és végül 8 pontos győzelmet szerzett.

Váradi Attila vezetőedző: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nemcsak egy jól felkészült csapat ellen kellett felvenni a harcot, hanem saját magunkat, fáradtságunkat is le kellett győznünk. Gratulálok játékosainknak! 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus