Megkezdi az Eb-t U18-as fiú válogatottunk!

20:15-től kezdetét veszi a B-divíziós Eb Ausztriában, U18-as válogatottunk kemény csoportba került - Fehéroroszország az első ellenfél.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 1. mérkőzés

Fehéroroszország - Magyarország 20:15
Oberwart, Ausztria

A magyar válogatott nehéz csoportba került, a fehéroroszok mellett Belgium, Hollandia, Luxemburg és Szlovénia lesz az ellenfél az első körben, ebből az hat csapatból pedig csak kettő juthat tovább a legjobb nyolc közé. Ma esti ellenfelünk nem játszott az előző két tornán, két évvel ezelőtt az U16-os válogatottjuk az utolsók között végzett a B-divíziós Eb-n. Amiben mindenképpen előnyük lehet, az a palánk alatti játék, a mieink elég alacsonyak négyes-ötös poszton, ez pedig többek között a 210 cm magas Kazadeyeu ellen sokba kerülhet, de többen is ütik a két métert a fehéroroszok közül, míg nálunk csak Pápai Máté (204 cm) és Fülöp Bence (202 cm) lépi át ezt a határt.

Ferenczi Tamás, szövetségi kapitány:

- Az eltervezett munkának a nagy százalékát elvégeztük, a Csehország elleni mérkőzések után volt egy hét, ahol három játékos is kiesett betegség, illetve sérülés miatt, ez kicsit nehezítette a helyzetünket. Amikor visszatértek, ugyanolyan magas szintű munkát tudtunk végezni, mint előtte. Bízunk abban, hogy a ma esti első mérkőzésünkön megszerezzük első győzelmünket, ez nagy lendületet adna a csapatnak, amivel elérhetnénk az 1.-2. helyet a csoportban és bejutnánk a legjobb 8 közé.

A fiúk ma délelőtt edzettek, délután csendes pihenőn voltak, 18:00-kor pedig elindultak a mérkőzés helyszínére. 

Válogatottunk célja (ahogy azt szinte minden játékosunk el is mondta) a legjobb nyolc közé kerülés, így ma mindenképpen nyerni kell - nem csak a jó rajt miatt, de ebben a csoportban inkább a szlovén és a belga csapat tűnik erősnek, nem pont Fehéroroszország.

Kezdés 20:15-kor, hajrá magyar kosárlabda!

A találkozót élő statisztikával követhetitek nyomon ezen a linken!

forrás és fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus