Megkezdik az A-divíziós Eb-t az U20-as fiúk

Ma délután elrajtol az Európa-bajnokság az U20-as fiú válogatottunk számára is, Németország az első ellenfél.

U20-as Európa-bajnokság, A-divízió, csoportkör

Magyarország - Németország 17:30

A magyar válogatott megkezdi szereplését az A-divíziós Eb-n, miután tavaly Perl Zoltánék kivívták a feljutást. A csoportban Németország, Törökország és Litvánia az ellenfél, a mieink a németekkel kezdenek, majd másnap következik Litvánia és a hétfői szünet után kedden a törökök ellen zárják a csoportkört.

Ebben a körben egyébként tulajdonképpen még semmi sem dől el, hiszen akárhányadik helyen is végzünk a csoportban, játszhatunk a legjobb nyolc közé jutásért a B-jelű kvartett valamelyik csapatával - itt Spanyolország, Franciaország, Finnország és Izrael található. A későbbiekben már egyenes kiesés szerint alakulnak a helyezések és a 14-15-16. pozícióban végző együttesen kiesnek a B-divízióba.

Pór Péterék számára nem sikerült rosszul a felkészülés, néhány napja Olaszországban vettek részt egy négyes tornán, ezzel hangoltak a kontinensviadalra.

A keret:

Szabó Domokos, Pongó Marcell, Demeter Attila, Vágvölgyi Ákos, Mócsán Bálint, Horváth Kristóf, Andrássy Géza, Peringer Balázs, Krivacsevics Márkó, Kis Raul, Antóni Csanád, Olasz Ádám.

Hajrá magyarok!

Élő közvetítés a mérkőzésről:

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus