Megvan: A-divízióba jutottak az U20-as lányok!

Dubei Debóra utolsó percben érkező triplájával legyőzte Csehországot U20-as női válogatottunk az Európa-bajnokság bronzmeccsén.

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, elődöntő

Magyarország - Csehország 50-49 (15-19, 7-6, 14-13, 14-11)

Magyarország: Horváth B. 4, Horváth K. 1, Dubei 19/6, Dobos -, Nagy D. 7
cserék: Bach 2, Markó 6/3, Weninger 5, Kuttor 4, Solymosi 2

Nem kezdődött pontzáporral a nagy téttel bíró derbi, bő két perc telt el, mire a mieink pontot tudtak szerezni, de 6-5-nél a vezetést is átvették Dobosék. Az első negyed hajrája azonban a Gaislerova-vezette cseheké volt, de Markó labdaszerzése és kosara után csak négy ponttal tudtak meglépni, innen indult a második tíz perc. Itt rengeteg hibát láttunk mindkét oldalon, a támadójáték teljesen szétesett a magyar és a cseh részen is, egy-két "eltévedt" kosarat leszámítva egymást érték a rossz támadások - 7-6 lett a játékrész vége...

A fordulás után nagy lendülettel jöttek ki a csehek, egy 7-0-s futással kezdtek és tíz egységre hízott a különbség. A harmadik negyed hajrájában aztán Dubei vette vállára a magyar válogatottat és sorozatban beszórt pontjaival felrázta övéit, így 36-38-ról indulhatott a záró, feljutásról döntő etap. Kuttoréknak sikerült átvinniük a lendületet és most ők kezdtek 7-0-lal, de az utolsó két percbe lépve Gaislerova triplájával ismét átvette a vezetést Csehország. Aztán megint jött Dubei: alig harminc másodperc volt hátra, amikor bepörkölt egy újabb triplát, ezzel 19 pontig jutott és ismét előnyhöz juttatta övéit.

Ez végül az Eb legfontosabb dobásának bizonyult magyar szempontjából, ugyanis nem érkezett cseh válasz, így Dubei kosara bronzérmet, egyben A-divízióba való feljutást ért válogatottunk számára. 

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus