Miénk a világ harmadik legjobb U18-as leány csapata!

Végig vezetve, nagy csatában nyerte meg  az izraeliek elleni bronzmérkőzést leány U18-as csapatunk a korosztályos B3x3-as vb-n Debrecenben

Magyarország-Izrael 14-12

A magyar pontszerzők: Aho, Horváth 6-6, Tóth 2. 

A bronzéremért az az izraeli válogatott volt a mieink ellenfele, amelyet a csoportmérkőzések során 14-9-re legyőztek lányaink. Akik a franciák ellen mindent kiadtak magukból. Igaz az izraeli csapat elődöntője a magyar-francia után volt, de korábbi csoportellenfelünk valószínű, nem igazán hitt a döntőbe jutásban, vagy "rápihent" a bronzmeccsre, ugyanis elég könnyen megadva magát 21-8-ra kikapott. 

A bronzmeccsre zsúfolásig megtelt a centerpálya környéke. Aho Nina kosarára azonnal feleltek az izraeliek, majd vezető találatunk szerzője egy duplát is beemelt. Csapatunk kapitánya nagyon elkapta a fonalat, két újabb egypontost is beemelt, két és fél perc elteltével az is állhatott volna a táblán: Aho-Izrael 5-1. Izraeli találat után Horváth állította vissza a 4 pontos  vezetést, majd beesett egy dupla riválisunktól. Tisztára játszott helyzetet értékesített Aho, majd Tóth Tímea "büntetett. A játékidő közepén az ő büntetőivel tartottuk előnyünket, de a szívósan küzdő izraeliek néhány ügyes kosárral igazolták: nem véletlenül kerültek a világ legjobb 4 csapata közé: 2 pontra feljöttek, s több lehetőségük volt még jobban megközelíteni csapatunkat. 9-7 után azonban egy ügyes, a gyűrű alól visszapörgetett kosárral Horváth növelte a mieink előnyét.

3 perccel a befejezés előtt Horváth egy duplát is elsüllyesztett 5 pontosra növelve a magyar előnyt. Időt kért ellenfelünk, s rögtön egy duplával közelített. Elkeseredett harc folyt, mindkét csapaton érződött, hogy rövid időn belül már a harmadik meccse. Az utolsó percen belülre érkezve Horváth Krisztina szinte az "égből" a kosárba hulló labdája, majd egy jó büntetője bebiztosította a győzelmet - és a roppant értékes bronzérmet. 

Kellettek is a pontjai, mert a végén még beemelt egy duplát az egyik izraeli lány, de ez a magyar győzelmet már veszélyeztette. 

A vb-döntőt végül 20-19-re a franciák nyerték az Egyesült Államok ellen, egy végletekig kiélezett, fordulatos csata végén, s további érdekesség, hogy Cziffra Csaba személyében magyar játékvezető is közreműködött a fináléban.

Összességében lányaink az öt csoportmeccset követően a nyolcad és a negyeddöntőt is megnyerte, s csupán az elődöntőben - ott is csak hosszabbításban - maradtak alul, majd a bronzmeccset is megnyerték. Az Aho Nina, Horváth Krisztina, Tóth Tímea, Kányási Veronika kvartett 8 győzelem mellett mindössze egyetlen meccset elveszítve lett világbajnoki bronzérmes, Földi Attila tanítványai remek teljesítménnyel rukkoltak elő Debrecenben, nagy örömöt szerezve a magyar szurkolóknak. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus