Mócsán:"Szeretném, ha bejutnánk a legjobb nyolc közé!"

A jövő csütörtökön rajtoló U18-as fiú B-divíziós Európa-bajnokság előtt Mócsán Bálinttal készítettünk interjút.

Véleményed szerint melyek az edzőmérkőzések legfontosabb tapasztalatai?

Amit az edzőmérkőzésekből leginkább megtanultunk és ami szerintem a legfontosabb is, hogy soha nem adjuk fel! Egy meccset 40 percig játszanak addig kell mindent beleadni és kitenni a szívünket a pályára. A csehek ellenni meccsen 15 pontos hátrányból álltunk fel és egy hajszálon múlt, hogy alulmaradtunk. Ugyanez történt a lengyelek ellen is az első meccsen. Több negyedig rosszul játszottunk, de nagy hátrányból is képesek voltunk felállni.

Már nagyon közel az Európa-bajnokság rajtja. Hogy telik most egy napotok?

Most épp a pihenőnapunkat töltjük, majd szombattól Körmenden fogunk még pár napot edzeni, ahol már csak egy-két dolgot pontosítunk a játékunkon az Eb előtt.

Tüszős mandulagyulladással küzdesz. Már a célegyenesben jársz a legyűrésével? 

Egy héttel ezelőtt kaptam el ezt a betegséget, szedem rá a gyógyszert. Még nem teljesen múlt el, de valószínűleg egy- két napon belül már túl leszek ezen.

Milyen a hangulat a csapaton belül? Mennyire várjátok az Eb-t, melyre a közelség miatt minden bizonnyal látogatnak majd ki szép számmal magyar szurkolók?

A hangulat tényleg szuper, mindenki jól érzi magát és nagyon egymásra találtunk a fiúkkal. Már nagyon várjuk az Eb-t, meg akarjuk mutatni mit is tudunk igazából. Ezt biztos segíti majd az is, hogy sok szurkoló el fog látogatni a meccseinkre, mivel egyáltalán nincs messze a helyszín.

Mi a személyes célod válogatottal?

Szeretném, ha bejutnánk a legjobb nyolc közé, ott pedig már bármi lehet, így nagyon szép eredményt is elérhetünk a végére. Egyénileg a lehető legtöbbet akarok hozzátenni a csapat sikereihez, védekezésben és támadásban is egyaránt.

Véleményed szerint mennyit profitáltál abból, hogy komoly szerepet kaptál a felnőtt keretben az U18-as teendőid mellett?

Nagyon sokat tudtam belőle profitálni, hiszem jóval magasabb szinten tudtam magamat kipróbálni és fejleszteni egész évben, amit itt a válogatottban szeretnék kamatoztatni.

Miben kell még előrelépned neked és a csapatnak a kontinenstorna rajtjáig?

Még keményebben kell játszanom, főleg a védekezésemet kell még feljavítanom az Eb előtt. A csapatjátékunknak gyorsulni kellene és a védekezésünket kell még keményebbé tenni, leginkább az 1-1, és a palánk alatti védekezést.

Slide - ujbuda.hu
Foto - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus