Montenegrót is kiütötte U18-as válogatottunk

A magyar válogatott ma kora délután már második csoportmeccsét játszotta a romániai U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon, méghozzá a nyitányon a házigazdákat nagy fölénnyel verő Montenegróval. A friss U17-es világbajnoki bronzérmesek sorára épülő alakulat ezzel (matematikailag még nem, de) gyakorlatilag tovább is jutott a csoportjából és hétfőn Románia ellen az első helyért meccselhet.

Magyarország - Montenegró 79 - 48 (17-13, 22-11, 26-12, 14-12)

A dupla duplázó Kuttor (15 pont, 11 lepattanó) és a hasonló számsort produkáló Nagy (13 pont, 11 lepattanó) masszív játékával előbb négy pontos előnyre tett szert Mészárosné Kovács Andrea alakulata az első etap végére, majd a félidőre már 15-tel mentek a mieink, s onnantól nem is volt kérdés, melyik gárda nyeri a mai ütközetet. A harmadik játékrész közepére már a 30-as határt súrolta a különbség, a délszlávok pedig képtelenek voltak kicsit is szorossá tenni az összecsapást, ezáltal pedig olyan pontkülönbségre tett szert válogatottunk, mellyel a csoportból gyakorlatilag kiesni már nem lehet, s ha hétfőn nyernek Dubeiék Románia ellen, akkor első helyen mehetnek tovább.

A végül kipontozódó Tóth Tímea vezette belső szekció 13-mal szedett több lepattanót, mint a montenegróiak, ez, illetve a 17-8-as gólpassz győzelem deklarálta, hogy nem lehet sansza riválisunknak, mely holnapután élet-halál harcot vívhat a miink által már legyőzött Ukrajnával a csoport második, még továbbjutó helyéért.

Magyarország: Horváth B. 13/9, Dubei 9/3, Aho 9, Nagy D. 13, Tóth T. -.

Csere: Kuttor 15, Weninger 2, Böröndy 6, Kaposi 9, Solmyosi 2 Király -, Gereben 1.

Hétfőn 17:00-tól Románia ellen folytatja a magyar válogatott!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus