Mozambik ellen sikerült javítani

"Nehézkes" kezdés után lett egyre magabiztosabb női Universiade válogatottunk, amely hozta a kötelezőt Mozambik ellen.

Mozambik-Magyarország 44-70 (17-13, 9-12, 12-21, 6-24)

Az előző napon, csoportunk másik meccsén a házigazda koreaiak úgy verték 80-64-re Mozambikot, hogy félidőben 51-25-re vezettek. 

Csapatunk első 6 pontját Zele Dorina dobta, vezettek is lányaink 6-3-ra a nyitó szakasz közepén. Baksa Bettina és Szamosi Amadea is villant, ám 10-6-os vezetésünknél a negyed hajrájában követlezett egy rövidzárlat: az afrikaiak két triplát is beemelve egy 9-1-es rohammal fordítottak. 

Mozambiki pontokkal kezdődött a második negyed. Ellenfelünknél volt az előny, de a csereként beálló Németh Alma ügyes, eredményes játékának köszönhetően csapatunk nem "engedte el" az afrikaiakat, sőt, a 17. percben Baksa kosarával visszaszereztük a vezetést. A folytatásban váltva vezettek a csapatok, a félidő utolsó 2 és fél percében egyik együttes sem szerzett pontot, minimális mozambiki vezezéssel tértek pihenőre a csapatok. 

A "pontmentes" időszak a második félidő elején újabb másfél percen át folytatódott, majd ellenfelünk talált be. Vukov Szonja felelt és a vajkezű bedobónál "kiszakadt a zsák": még egy duplát, majd egy triplát is "vágott", vezérletével egy 11-1-es "száguldást" produkálva fordítottak s el is léptek ellenfelüktől lányaink. A Szamosi-Baksa kettős jóvoltából tartotta 5 pont körüli előnyét a csapat, négy pontos magyar vezetésnél Vukov újabb triplát dobott, a befejező 10 perc előtt 8 egységgel vezettek lányaink.

A záró negyed elején közel 2 és fél percig nem esett kosár, Szamosi találatával aztán az előny 10 pont fölé nőtt, s ez végképp megnyugtatta a lányokat. Újra Németh Alma remek megmozdulásai következtek, majd a szakasz közepén Baksa és Vukov is beemelt 1-1 triplát. Az afrikaiaknak erre nem nagyon volt válaszuk, lányaink egy 13-2-es bő 3 és fél perccel eldöntötték a meccset a maguk javára.  

Szamosi Amadea a tegnapi 10 pont 13 lepattanós produkciója után újabb dupla-duplát ért el (15 pont, 11 patanó), Németh Alma a statisztika szerint nem egészen 6 perc alatt dobott 14 pontot, ami parádés, Vukov Szonja pedig amellett, hogy 83%-os pontossággal szerezte 13 pontját, 5 gólpasszt is kiosztott társainak. 

Holnap magyar idő szerint ebédidőben, délután 1-től a továbbjutásért, a negyeddöntőért játszanak lányaink a házigazda koreai csapattal. 

Magyarország: BAKSA 14/6, Martonosi 2, VUKOV 13/9, Zele 6, SZAMOSI 15. Cs: Balla, Koch 2, NÉMETH A. 14, Pap 4, Szabó, Fejes.

A statisztikát ezen a linken eléritek - bal oldalt basketball menüpont, ott pedig felülről a harmadik meccs a mienk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus