MVP Juniorban, B-divíziós Európa-bajnok és MK-elődöntő MVP 18 évesen!

Kaposi Pálma kiváló évet zárt, az MK elődöntőjében és a juniorok között is MVP lett, az U18-as válogatottal pedig a B-divíziós Eb-n veretlenül szerzett aranyérmet. Íme a peacpecs.hu interjúja:

Kaposi Pálma már a PEAC-PÉCS-nél töltött első évében letette a névjegyét a felnőttek között. A Magyar kupa elődöntőjében 24 IBM-ponttal, 10 dobott ponttal lett MVP, de emlékezetes volt a világ egyik legjobb centere, Tina Charles ellen nyújtott játéka is. Pálma emellett kiváló csapatember, akire társai nem csak a pályán számíthatnak, így nem csekély érvágás volt a PEAC-nak, hogy az addig remekül teljesítő fiatal a bajnoki döntő első mérkőzésén lesérült. Az U18-as Eb-n tért vissza Kaposi a rehabilitációja után, ahol átlagosan 15 perc játéklehetőséget kapott, ezalatt 5,9 pontot és 4,9 lepattanót szerzett. Izrael ellen dupla-duplát ért el 11 ponttal, 15 lepattanóval és 4 labdaszerzéssel, az észtek ellen pedig a szoros végjátékban két pontos büntetője döntőnek bizonyult, a válogatott aranyérmes lett.

Milyen volt számodra az elmúlt szezon? Hogy látod a felnőtt-, és hogyan a junior csapatban eltöltött évedet?

Nagyon sikeres volt számomra az elmúlt szezon. Mind a felnőtt, mind az utánpótlás bajnokságokban, hazai és nemzetközi téren egyaránt komoly eredményeket értünk el. Mivel a felnőtteknél edzettem az elmúlt szezonban, sokat fejlődtem, amit kamatoztatni tudtam a junior csapatnál is. Jó volt olyan tapasztalt játékosokkal együtt edzeni és játszani, akiktől sokat tanulhattam. Szeretném megköszönni az edzőimnek azt a bizalmat és játéklehetőséget, amit első évesként kaptam.

Hogyan élted meg, hogy lesérültél a döntő első meccsén? Hogyan zajlott a rehabilitációd?

Rosszul éltem meg, mivel nagyon szerettem volna segíteni a csapatot a döntőben, és még soha nem voltam sérült ezelőtt. Lelkileg nehéz volt ezt feldolgozni, de a kispadról, gipszelt lábbal is ugyanúgy lelkesen biztattam a csapatot. Öt nap fekvőgipsz levétele után két héten keresztül bokarögzítővel jártam. Majd öt hét gyógytorna következett.

Hogy sikerült az érettségi, és hol folytatod a tanulmányaidat?

Az érettségim nagyon jól sikerült annak ellenére, hogy magántanuló voltam az elmúlt tanévben. A pécsi Közgáz pénzügy-számvitel karán folytatom tanulmányaimat.

Milyen volt a felkészülés az U18-as Eb-re?

A sérülésem miatt csak július 9-én tudtam csatlakozni a válogatotthoz, és elkezdeni a felkészülést az Eb-re Kecskeméten. Hat nap után utaztunk Romániába a csoportmeccsekre. Két hónap kihagyás után nehéz volt visszazökkenni az edzésekbe és a mérkőzések ritmusába, nehéz volt formába lendülni.

Hogy látod az ott nyújtott teljesítményedet? Kívülről úgy látszott, meg kellett küzdened a játékpercekért, de hamar bizonyítottad, helyed van a csapatban.

Eleinte kevesebb lehetőséget kaptam az előbb említett okok miatt. Később már kezdett jobban menni a játék, de sajnos nem tudtam azt a teljesítményt nyújtani, ami bennem volt. Mivel én később tudtam csak csatlakozni a csapathoz, ezért a csapatjátékba sem volt egyszerű beilleszkedni. Hiszen a csapattársaim nagy része már az U17-es vb-t is végigjátszotta és jól összeszokott.

Hogyan értékeled a B-divíziós aranyérmet?

Számomra az Eb egy óriási élmény volt. Célunk az volt, hogy az első 3 helyen végezzünk, hogy feljussunk az A-divízióba. Ezt veretlenül sikerült teljesítenünk. Úgy érzem, a csapat mindent kiadott magából, ami meghozta a várt eredményt. Felbecsülhetetlen érzés volt, amikor felléptünk a dobogó legfelső fokára, és a nyakunkba akasztották a legfényesebben csillogó érmet. Amikor felcsendült a mi himnuszunk, büszke voltam rá, hogy magyar lehetek.

Hogy folytatódik számodra a nyár?

Most két hét pihenő van. Ezt az időszakot kihasználom a regenerálódásra, feltöltődésre, pihenésre és a nyaralásra.

Forrás, fotó, Slide: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus