Nagy csatában kapott ki az U18-as lány válogatott

Hosszú időn át vezetett és kemény küzdelemre késztette válogatottunk Oroszország együttesét, de végül nem bírt ellenfelével.

U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokság, Negyeddöntő

Oroszország - Magyarország 64-61 (12-16,20-23, 15-13, 17-9)
Sopron, Novomatic Aréna 800 néző

Magyarország: Studer 2, Lelik 16, Gereben 8, Török 4, Juhász 17/3.

Csere: Pusztai 2, Kányási 3, Karagits -, Mérész 9. 
Vezetőedző: Balogh Judit.

Az első perc tapogatózó játéka után alapos meglepetéssel szolgáltak a magyar lányok a még veretlen oroszoknak. Együttesünk felvette a palánk alatti harcban a kesztyűt és a már nagyon korán tíz pont fölé jutó Juhász aktív közreműködésével közel tíz egységnyi előnyre tett szert. Az oroszok rendezték némileg soraikat, fel is zárkóztak, mivel jól használták ki a magyarok pont nélküli perceit a második negyed közepén. De Balogh Judit időkérése megnyugtatta a lányokat, a jó védekezés és Mérész támadásbeli hatékonysága pedig két számjegyűre hizlalta a magyar előnyt. (27-37) Viszont két sikeres orosz támadással zárult a második negyed, így "csak" 7 pontos magyar vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

Az ellenfél távoli kosárral kezdte a második félidőt, mellyel alaposan megközelítette a magyar csapatot. Ogun hátán cipelte övéit a túloldalon, s a játékrész második félre fordulva már csak 3 pont volt a két csapat között. (43-46) Lelik kulcsfontosságú kosarakat szerzett alig harminc másodperc leforgása alatt, s meg kell jegyezni, hogy a soproni közönség az eddigi legjobb formáját hozta, s támogatta a válogatottat. Vendég időkérés után megint jött a fordulat, ám így is maradt 5 egység a záró felvonásra a magyarok előnyéből. A negyedik játékrész közepéig tartott a vezetés, az oroszok sokkal agresszívabban játszottak, ez pedig egyáltalán nem feküdt nekünk, s előbb egyenlítettek, majd fordítottak, Balogh Judit pedig időt kért. Kurlicsuk megtalálta a lőtávját, s rövid idő alatt második tripláját értékesítette, egyre inkább nekik állt a zászló. 54 másodperccel a vége előtt három pontra jött fel a magyar csapat, de a támadás labdavesztésbe torkollt, de oda lett az egyenlítés és a továbbjutás lehetősége, mert Gereben hármasa célt tévesztett a mérkőzés végén.

A magyar válogatott a 5-8. helyekért folytatja a küzdelmet, a holnapi ellenfél 15 óra 45 perctől Törökország lesz.

Fotó - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus