Nagy negyedik negyed - ott vagyunk a legjobb négy között!

Ugyan kikapott U20-as válogatottunk Fehéroroszországtól, de csak három ponttal, így ott van a B-divíziós Eb elődöntőjében. 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, felsőház

Magyarország - Fehéroroszország 80-83 (20-25, 13-22, 23-20, 24-16)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Magyarország: Váradi 24/15, Keller 9/3, Perl 18/3, Filipovity 14/3, Kővágó-Laska 4
cserék: Kósa 3/3, Peringer 4, Bán -, Nagy B. -, Révész 4

A találkozó első perceiben Váradi Benedek emelt be rögtön egy triplát, de Roslikau is eredményes volt kintről - sőt, Salash is elsüllyesztette egy nagy tempót. Nagyon aktívan védekeztek a fehéroroszok, elég feszített tempóban zajlott a mérkőzés, így gyorsan potyogtak a pontok - mi azonban 9-9 után eléggé beragadtunk, Pór Péter 18-11-es fehérorosz vezetésnél kért időt. Innentől rendezte a sorait csapatunk és a negyed hajrájában nem engedte jobban meglépni ellenfelét, Kósa és Peringer révén két pontig is fel tudtunk zárkózni - végül 20-25-tel zárult az első negyed.

Válogatottunk a második negyedben sem tudta hozni a tegnap látott védekezést, két gyors kosarat engedett ellenfelének és összességében is elég sok viszonylag könnyű kettest dobhatott Fehéroroszország. Ez a játékrész egyértelműen Salash-ról szólt, ő vezette csapatát, sorra dobta a tempókat, majd egy triplát is, ezzel már tíz pont felett járt a különbség - ugyan Váradi Benedek eddigi legjobb mérkőzését játszotta, Perl Zoltán eléggé megfogta ellenfelünk, a többiek pedig nagyjából egy-egy kosarat tudtak hozzátenni. A palánk alatt egyértelműen Kazlouék játszottak fölényben, így tetemes, 14 pontos hátránnyal mehettünk nagyszünetre - 33-47 volt az állás.

A harmadik negyed elején Filipovity villant gyorsan elöl-hátul, de a fehérorosz támadójáték nem lassuk, gyors öt ponttal nyitották a játékrészt. Ezt követően azért sikerült ráerőltetie akaratát ellenfelére Pór Péter csapatának, Kővágó-Laska kosarát követően újfent visszaérünk tíz pont környékére. Nagyot hajtottunk ebben a tíz percben, Váradi Benedek volt egyértelműen a csapat lelke, Perl továbbra is kevesebb lehetőséghez jut, de az irányító ma nagyon kitesz magáért - ennek ellenére jelentősen nem tudtunk faragni a hátrányból, 56-67-ről indult az utolsó etap.

A negyedik negyed elején Perl emelt be egy triplát, Chumakou válaszolni tudott rá, továbbra is tíz pont körül mozgott a hátrány - igaz, a bűvös hétpontos határ elérhető közelségben volt. Váradi is berámolt egy hármast, majd Perl kedves is megjött, saját támadópattanóját tépte le és tette vissza faulttal együtt - 65-69-nél időt kellett kérnie a fehérorosz válogatottnak. Fokozatosan loptuk a távolságot, ellenfelünk továbbra is gyengén büntetőzött, így szűk négy perccel a vége előtt Filipovity kiegyenlített - azonban Beliankou gyors öt ponttal válaszolt, rendkívül izgalmasnak ígérkeztek az utolsó percek. Egy perccel a vége előtt ismét Beliankou talált be, de a következő dobását elrontotta, így Filipovity ismét közelebb hozhatta a mieinket - 28 másodperccel a vége előtt 78-83 volt az állás. Kilenc másodperccel a vége előtt Rubinshteyn hármasa maradt ki, ezzel eldőlt: a vereség ellenére ott vagyunk az elődöntőben és egy győzelemre vagyunk az A-divíziótól!

fotó és slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus