Négy között a lányaink

Hatalmas küzdelemben végig vezetve győzte le az olasz csapatot leány válogatottunk a Debrecenben zajló U18-as B3x3-as világbajnokságon. 

 

Magyarország-Olaszország 10-5 

A magyar csapat pontszerzői: Aho 4, Tóth 3, Horváth 2, Kányási 1. 

A mieink a negyeddöntőig a tekintélyt parancsoló mérleggel (4 győzelem 1 vereség) eljutó olaszokkal játszottak az elődöntőért. A dobóverseny győztesét, Giulia Ciavarella kisasszonyt is a soraiban tudó olaszok Egyiptomot 11-5-re, Svájcot 11-9-re, Romániát 15-6-ra verték, az amerikaiaktól 18-5-re kikaptak. A nyolc közé jutásért a mieinkhez hasonlóan a talján lányok is megszenvedtek, ők Új-Zéland legjobbjait győzték le 11-9-re.

Lányainkra egy remek szerkezetű olasz csapat várt, ellenfelünknél minden játékos 180 centi fölötti - 182 és 186 centi közöttiek - a mieinktől csak Tóth Tímea. De a centik mozgékonysággal pótolhatók. 

Tóth Timi büntetővel a mieinket juttatta vezetéshez. A 4. percig maradt az 1-0, óriási küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat jól védekezett. Az olaszok bár próbálták kihasználni, magassági fölényüket, képtelenek voltak pozícióból bármit is megoldani, keményen védekező lányainkkal szemben. A  mieink viszont mozgékonyságukat nem tudták érvényre juttatni, pontra pontokra váltani. Tóth újabb büntetőjével 2 pontosra nőtt az előny, az olaszok rontottak a vonalról. A 4. perc végén Tóth a harmadik büntetőjét is bedobta, majd az olaszok megszerezték a meccs első akciókosarát. 

Egy percre rá Horváth Krisztina révén a mieink is megszerezték első mezőnykosarukat egy szép középtávoli tempó formájában. Időt kértek az olaszok, akik sokkal jobban szedték a lepattanókat, ám közelről is rendre tévesztettek. Aztán egyet csak "beizmoztak", de Aho rögtön felelt rá. Sajnos egy távoli is beesett az olaszoktól, amellyel 1 pontra jöttek föl. Horváth büntetőt rontott, majd akcióból betalált 2 és fél perccel a vége előtt. Tóth szerelt gyönyörűen egy olasz dobást. 108 másodperccel a vége előtt Aho Nina talált be középtávolról. Ez őt megnyugtatta, a végjátékban már nem tudták tartani az olaszok, sőt egy kifejezetten szellemes akció végén Kányási Veronika is betalált.  

Lányainknak sok idejük nincs pihenni, a döntőbe jutásért a franciákkal játszanak 17 órától.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus