Nehéz mérkőzés előtt az U18-as lányok

A U18-as lány Európa-bajnokság mai játéknapjának rangadóján Magyarország ellenfele Franciaország lesz 18:00-tól.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy sima és nagy arányú győzelemmel kezdte szereplését Sopronban a magyar válogatott az U18-as A-divziós Európa-bajnokságon. Bár akadtak hullámvölgyek, melyekkel bőven számolni lehet egy hosszú torna első találkozóján, mégis gyakran nem csak eredményesen, tetszetősen is kosárlabdázott Balogh Judit együttese.

Ma jóval nehezebb feladat vár Lelik Rékáékra, ugyanis Franciaország a soros ellenfél, mely tegnap 51 pontos zakóval ruházta fel Horvátország nemzeti együttesét. A magyaroknak azonban jók a friss emlékeik a franciákról, mivel a felkészülési időszakban, Lyonban legyőzték őket. Hozzá kell tenni, hogy akkor a gall gárdából öt játékos hiányzott, mivel ők az U17-es világbajnokságon szerepeltek.

A franciák tegnap minden téren ellenfelük fölé emelkedtek, de a kiemelkedő védekezés hatékonyságát igazolja náluk, hogy mindössze 37 pontot kaptak és 27 (!) eladott labdába kergették bele a horvátokat. Amennyiben a magyar csapat ma is több játékos jó teljesítményére tud támaszkodni és ülnek a középtávoli, távoli dobások, akkor újfent meglephetik lányaink a gallokat.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik a soproni Novomatic Arénában, élőképes streamen pedig itt tekinthető majd meg:

Sok sikert lányok!
Hajrá Magyarország!

Slide és Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus