Nyolcadik helyen végzett Universiade-válogatottunk

Ahogy pénteken Ausztrália, úgy ma a 7. helyért játszott mérkőzésen, Tajvan ellen is egy félidőn át volt partiban ellenfelével női Universiade válogatottunk Kvangdzsuban, így Sterbenz Tamás tanítványai a 8. helyen végeztek.

Tajvan-Magyarország 80-56 (16-16, 17-16, 29-9, 18-15)

Sajnos eléggé "beragadtak" lányaink a kezdésnél, bő 2 és fél perc elteltével 8-2-re vezettek az ázsiaiak. Vukov Szonja kosár plusz büntetős játékával kezdett zárkózni csapatunk. A negyed közepén kiegyenlített volt a játék, ám a szakasz hajrájában a pár nappal ezelőtt, az amerikaiaik elleni meccsen bokasérülést szenvedő, ám a játékot valóban vállaló Martonosi Zita, valamint Pap Regina villanásaival a mieink mutattak be egy 8-2-es futást, így a szakasz végére ledolgozták hátrányukat.

És szerencsére lendületben is maradtak a második 10 perc elején. Egységes csapatmunkával, négy játékos egy-egy duplájával egy 8-0-lal kezdte Sterbenz Tamás együttese a második negyedet. A szakasz közepén jött egy hullámvölgy, több eladott labdával. Az ázsiaiak triplákkal, labdaszerzés utáni könnyű kosarakkal egy 10-0-s rohammal átvették a vezetést. Csapatunk közel 4 és fél perces kosárcsendjének Németh Alma találata vetett véget a félidő hajrájában. A fordulatokban roppant gazdag első félidő végén 1 ponttal ellenfelünk vezetett.

Ahogy a meccset, a második félidőt is Tajvan kezdte jobban, ám két ázsiai dupla után Szamosi Amadea megvillant. Sajnos csak rövid fellángolás volt, ugyanis a folytatásban gyengén dobtak lányaink - nem úgy az ázsiaiak. Három és fél perc alatt egy 10-0-t "repesztettek", amikor Szamosi újra betalált. Ezt követően azonban - hiába talált be Szabó Flóra is - két triplát beemelve közel 20 pontosra növelte előnyét Tajvan. Eggyel a negyed hajrájában ugyan felelni tudott Martonosi, aki, miután a sérülése miatt nem tudott játszani Ausztrália ellen, érezhetően frissebb volt, mint társai, ám a szakasz végén így is 20 pont fölé nőtt a hátrány.

A befejező periódus Zele hárompontosával kezdődött. Állandósult a 20 pont körüli különbség. A szakasz közepén egy 7-0-lal fölényessé tette a sikerét Tajvan. Hiába nyerték meg lányaink nagy fölénnyel (49-37) a lepattanó harcot (Zele és Martonosi 8-8, Pap 7, Szamosi 6 pattanót szerzett), lányaink nem kevesebb mint 25 labdát adtak el, szemben ellenfelünk 13 eladott labdájával, így kénytelenek voltak fejet hajtani. 

Összességében viszont a csoportkört túlélve bejutott a legjobb nyolc közé a társaság, ami mindenképpen dicséretes. A lányok rengeteg tapasztalattal gazdagodva, idegen kosaras kultúrákkal testközelből is megismerkeve térhetnek haza.

Magyarország: Baksa 6, Balla, Vukov 9, ZELE 13/3, Szamosi 6. Cs: Koch, Németh 6, Pap 3,  Szabó 2, MARTONOSI 11/3, Fejes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus