Óriási csatában kapott ki U16-os lány csapatunk

U16 lány válogatottunk óriásit küzdött a csoportot megnyerő németek ellen, 5 perccel a vége előtt még egál volt az állás, végül 9 pontos vereséget szenvedtünk.

U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, A-csoport, 3. mérkőzés
Magyarország - Németország 63-72 (8-15, 19-21, 21-16, 15-20)

Magyarország: Angyal 15/3, Dúl 8/6, Farkas -, Tóth O. -, Fülöp -.
Csere: Horváth 10, Wentzel 2, Varga 4, Tóth F. -, Mányoky 13/3, Kovács 11.

A németek legjobb dobói: Geiselsoder 15, Schiffer 11/9, Fiebich 11/3, 

A meccs teljes statisztikája!

Geiselsoder vezetésével jobban kezdtek a németek, a mieinktől Angyal Barbara volt egyedül eredményes, de az első két perc után mindkét csapat gyengébb támadójátékot mutatott be, egyetlen pont sem esett több mint négy percig, így 6 perc játék után is 7-2-re vezettek a németek. Fiebich révén a holtpontról is ellenfelünk mozdult el előbb, de Angyal és Dúl Panka tripláival legalább annyit elértünk, hogy az első negyed végére nem nőtt 10 fölé a különbség (8-15). A második felvonást Angyal, Horváth Fruzsina és Wentzel Nóra révén 8-0-val kezdtük, megfordítottuk az eredményt, mielőtt Geiselsoder és Strozyk pontjaival visszavette volna előnyét Németország. Ez egy jóval színvonalasabb negyed volt, mindkét fél sokkal többet mutatott támadásban, mint az első 10 perc során, de sajnos a félidő végére Fiebich és Bessoir kosaraival 9 pontra nőtt újra hátányunk (27-36).

A fordulást követően Kovács Kitti és Angyal kosaraival megint jobban kezdtünk, de 4-5 pontnál nem tudtunk közelebb kerülni, a németeknek mindig volt válaszuk - előbb Schiffer, majd Rosemeyer talált be mindig olyankor, mikor azt hihettük, közelebb férkőzhetünk. A negyed vége Mányoky Rékáról szólt, az ő 5 pontjának köszönhetően sikerült 4 pontos hátrányra visszakapaszkodnunk 10 perccel a vége előtt (48-52). A záró játékrész eleje Mányoky és a németek legjobbja, Geiselsoder párbaját hozta, 52-58 után azonban Angyal, Dúl és Kovács révén egyenlítettünk 5 perccel a vége előtt (58-58). Óriási csatát hozott a végjáték, amelyben Gaba büntetői és Fiebich mezőnykosarai révén a németeknél volt az előny (60-65). Dúl triplájára Schiffer válaszolt kintről, az utolsó percben pedig már nem tudtunk faragni a hátrányon. Hatalmas küzdelemben kaptak ki a lányok 63-72 arányban, de minden dicséretet megérdemelnek - a palánk alatti csatában abszolút felvették a versenyt a pattanózásban a spanyolokat és a portugálok simán megverő németekkel, 43-43 pattanót szedett mindkét együttes, 5 perccel a vége előtt pedig egál volt az állás.

A magyar válogatott ezzel (valószínűleg) az A-csoport harmadik helyén végzett (amennyiben a portugálok nem 12, 13 vagy 14 ponttal verik a spanyolokat, hanem ennél többel, kevesebbel vagy kikapnak, akkor harmadik a magyar csapat, tehát gyakorlatilag biztosan ebben a pozícióban végzünk) - a B-csoport második helyezettjével, a mai olasz-litván meccs vesztesével játszanak a legjobb 16 között, már kieséses rendszerben.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus