Óriási csatában verték a cseheket az U18-as fiúk

Izgalmas, fordulatos meccs remek végjátékkal és magyar győzelemmel!

U18-as Európa-bajnokság. B-divízió, 9-16. helyért

Csehország - Magyarország 71-73 (17-17, 21-20, 18-17, 15-19)

Magyarország: Katona 13, Somogyi 12/9, Dancsecs 10/9, Werner 8, Kucsera 6
cserék: Polgárdy -, Tóth B. 2, Mokánszki 8/3, Rátvay 4, Mucza 8, Oroszi 2

Nagyon bekezdett a magyar csapat, rögtön egy 7-0-val nyitottak Wernerék, minden dobás a helyén volt, megvolt a ritmus és az első negyed második felében már csak egy kimaradt büntetőn múlt, hogy meglegyen a közte tíz. A védekezés is remekül működött a mieinknél, de a játékrész hajrájában megakadt a gépezet: jött egy cseh tripla, elkapták a fonalat Slavikék és felzárkóztak. A második tíz percet már egálról kezdték meg a felek, de innentől stabilizálta magát a magyar csapat és bár a csehek egyszer átvették a vezetést, erre rögtön egy 7-0-val reagált a Ferenczi-legénység. A nagyszünet előtti percekben iszonyatos ágyúzás folyt, mindkét csapat sorra süllyesztette el a triplákat, de meglépni már egyik sem tudott - végül a csehek jöttek ki jobban az ütésváltásból és ők mehettek egypontos előnnyel az öltözőbe.

A fordulás után nagyon bekezdett Csehország, rögtön bevertek két triplát, Somogyi egymást követő két hármasára volt szüksége a magyar csapatnak, hogy tartani tudja a lépést. Innentől megint ment az adok-kapok, hol a csehek, hol a mieink vezettek egy-egy kosárral, hol egál volt az állás, a záró etap 56-54-ről indult. Itt ismét érkezett egy-egy távoli mindkét oldalról, aztán elcsendesedtek az ágyúk, elapadtak a pontok - szűk hat perc alatt összesen négy egységet tudtak felrakni a táblára Dancsecsék. 

A végjáték aztán parádésra sikerült: Mokánszki és Werner kosaraival sikerült felzárkózni, m az utóbbi az utolsó percben a vezetést is átvette. Somogyi remekül találta meg társait, majd tizenöt másodperccel a vége előtt leszedte a lepattanót és értékesített egy büntetőt a csehek sportszerűtlen hibája után. Végül a hajrában minden energiát megmozgatva, szűk öt perc alatt összesen egy mezőnykosarat kapva, óriási csatában kiharcolta a győzelmet válogatottunk, 73-71-re nyert és a 9-13. helyért folytathatja!

fotó, slide. FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus