Oroszverés után ma megtarthatjuk helyünket az A-divízióban!

A tegnapi óriási, oroszok elleni győzelmet követően ma 11:30-kor Csehország válogatottja ellen mérkőzik U20-as fiúcsapatunk a Krétán zajló A-divíziós Euróba-bajnokságon. A tét nem kicsi, egy győzelemmel akár benn is maradhatunk a legjobbak között.

Az alsóház első játéknapján Perl Zoltán utolsó másodperces triplájával hatalmas győzelmet aratott csapatunk Oroszország válogatottja ellen, így győzelemmel kezdte a torna ezen részét. A kvartettben még Csehország és Németország az ellenfél, ebből a négyesből az első két gárda a 13-16. helyért küzdhet majd, a másik két csapat viszont csak a 17-20. helyért - ebből az utolsó három a B-divízióba csúszik vissza.

A csehek tegnap nagyon kikaptak Németországtól, egy negyedig bírták csupán a germánok tempóját, mindössze 22%-kal dobták a kétpontosokat és végül egy 36 pontos vereségbe szaladtak bele. Nekik nincs más hátra, mint előre, egy vereség esetén ők biztosan a kiesés ellen küzdenek majd tovább.

- Mai mérkőzésünkön az az elsődleges, hogy a mi akaratunkat kényszerítsük rájuk mind védekezésben, mind támadásban - mondta el lapunknak Váradi Attila szövetségi kapitány. - A cseh csapat egy meglehetősen kellemetlen,  sokmozgásos játékot játszik, sok betörés-kiosztàs utáni szituációból keresi a helyezkedések adta lehetőségeket és tegnap is jobban dobtak kintről, mint bentről. A németek ellen csak a végén lett nagy a különbség, sokáig jól tartották magukat, de a hosszabb paddal rendelkező germánok fizikálisan őrölték fel őket a második félidőben - tette hozzá.

-Reggeli, aztán videózás következik, utána egy masszázs még belefér és indulunk a mérkőzésre - tudtuk meg Horváth Orsolyától, a csapat technikai vezetőjétől. -A fiúknak sokat segített a tegnapi siker, de nem volt nagy örömködés, pontosan tudják, hogy ez csak egy fontos győzelem volt, de a feladatot még nem végezték el, amire azonnal készülniük is kellett. Mindenképpen nyerni szeretnénk!

Élő statisztikákat ezen a linket követhettek: KATT

fotó és slide: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus