Ötödik helyen zárták az Eb-t az U20-as lányok

Remek játékkal győzték le Olaszországot Studerék, így ötödik helyet szereztek az A-divíziós Eb-n. 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, ötödik helyért

Magyarország - Olaszország 78-73 (19-15, 12-21, 22-14, 25-23)

Magyarország: Studer 15/6, Aho 18/6, Dubei 23/21, Török 15/3, Kuttor -
cserék: Bach 3/3, Markó -, Kocsis -, Kiss 4

Jó védekezéssel kezdték a meccset a lányok, az első percek a küzdelemről szóltak, nem potyogtak a kosarak - egyik fél sem tudott fölénybe kerülni, öt perc után 8-7-re vezettek az olaszok egy triplával. Itt aztán jött egy magyar roham, Studer és Török vezérletével egy 8-0-s futással kerültek fölénybe a mieink és a párpontos előny ki is tartott a negyed végéig, sőt, a második játékrész elején egy Dubei-triplával sikerült meglépni 22-15-re. A bedobó a folytatásban is parádézott, újabb két hármast pörkölt be egymás után, de akkor érkezett az olaszok legjobbja, Andre és megálljt parancsolt: becserélték, átvette az uralmat a palánk alatt és megfordította a játék képét. Sorra hozta a kosarakat, 28-28-nál kiegyenlített Olaszország, majd egy távolival a vezetést is átvette - a nagyszünetig öt ponttal meglépett ellenfelünk, Andre pedig már ekkor kilenc lepattanónál járt.

A fordulás után is lendületben maradtak az olaszok, Andre hamar elérte a dupla-duplát és 36-45-nél kértek időt a mieink. Ez viszont segített, Aho egymás után bevert két triplát, majd Dubei is hozzátett egyet, ez a löket pedig megint kitartott a játékrész végéig, a jó ritmusban, hatékonyan támadó magyar válogatott 53-50-es előnnyel kezdhette az utolsó tíz percet. Itt is folytatódott a remek magyar játék, majd egy olasz rohamot is vissza tudtak verni Studerék és kilenc pont volt az előnyük az utolsó két percre fordulva. Itt még egyszer nekiveselkedtek Toglianiék, de 71-68-nál az utolsó fél percben Santucci elkövetett egy sportszerűtlen hibát, ami döntőnek bizonyult: az itt megszerzett előnyt már nem adta le válogatottunk. 

Ki kell emelni a 23 pontos, 10 lepattanós Dubei és a 15 pontos, 11 gólpasszos Studer teljesítményét, de mellettük Aho és Török is szállította a pontokat - remek játékkal, ötödikként zárta a csapat az A-divíziós Európa-bajnokságot. 

fotó, slide: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus