Parádés győzelem: megvertük Portugáliát!

U20-as női válogatottunk remekül védekezve, szoros végjátékban gyűrte le a portugálokat az A-divíziós Eb középdöntőjében. 

 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, középdöntő, 1. mérkőzés

Magyarország – Portugália 46-41 (16-20, 7-6, 13-8, 10-7)

Magyarország: Nagy D. 12/6, Papp 4, Böröndy 5, Dobos 12, Aldazabal 3
cserék: Studer 2, Kaposi 6, Szabó -, Zsilinszki -, Farkas -, Varga 2

Kipontozódott: Studer

Rendkívül agresszív egészpályás letámadással kezdett a magyar csapat, a portugáloknak pedig ez nem igazán ízlett az első percekben – az üres távoli dobásaikat kihagyták, így fej-fej mellett haladtak a felek. Hamar átvette azonban ezt a stílust a luzitán együttes is és ha lehet, mi még inkább szenvedtünk – labdakezelési hibák, vállalhatatlan támadások jellemezték a játékot. Bár hat ponttal meglépett Portugália, innen még egy egységnyire vissza tudtak zárkózni Dobosék – az utolsó szó jogán azonban Ucalam dobott egy triplát, így 16-20-szal ért véget az első negyed.

A második játékrész rendkívül pontszegényen kezdődött, mindkét fél kapkodva, pontatlanul és szervezetlenül támadott, ráadásul a könnyű ziccereket is elrontotta – öt perc után négy portugál pont, részünkről pedig egy Nagy-tripla került fel a táblára. A kosarak a folytatásban sem záporoztak, nem lettek sem kreatívabbak, sem pontosabban a támadások, így ebben a negyedben összesen (!) 13 pont született – 23-26-os eredménnyel vonulhattak nagyszünetre a felek.

A magyar válogatott jól kezdte a harmadik negyedet, három perc alatt egy 7-0-s etapot futottak Nagyék, a leindításokra alapozva megfordították a meccset. Sőt mi több, az első kosarat öt és fél perc elteltével szerezte Portugália, eddigre azonban már elérte a tíz pontot a magyar előny. Ez a kosár azonban átlendítette a holtponton a luzitánokat, egy 8-0-s futással felzárkóztak, a borzalmas dobóforma pedig kitartott a játékrész végéig – így is magyar előnyről, 36-34-ről rajtolt a záró etap.

A negyedik negyedben sem találták meg a csapatok a dobóformájukat, bő öt perc elteltével két magyar, illetve három portugál pont került fel a táblára. Nagy triplájával némi lélegzethez jutottak Krivacsevics tanítványai, két perccel a vége előtt ötpontos fórral gazdálkodhatott válogatottunk. Kostourkova három pontja után Nagy dobott egy hatalmas középtávolit az utolsó percben, így 45-41-nél kértek időt a portugálok – ám a támadásuk végén Aldazabal védekezett nagyot. Nagy büntetőjét követően duplát szerettek volna dobni a portugálok, ám Aldazabal ismét remekül védte a gyűrűt, ezzel pedig le is zárult a találkozó érdemi része: a magyar válogatott 46-41-es győzelmet aratott, ezzel megnyerte első mérkőzését az A-divíziós Európa-bajnokság középdöntőjében!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus