Pór Péter: mindenki úgy érzi, hogy jobbá vált

A szövetségi edző szerint csapatként Magyarország volt a legjobb az Eb-n, nagyon kellett a közönség és a jó védekezés volt a kulcs.

A magyar válogatott elképesztő hajrával nyerte meg a bronzmérkőzést a székesfehérvári U20-as férfi B divíziós Eb-n. A siker azért is volt fontos, mert a csapat  kivívta a feljutást az A divízióba. A mérkőzést követően a győztes hadvezérrel, Pór Péter szövetségi edzővel beszélgetett az utanpotlassport.hu.

– Az elvesztett elődöntő mennyire viselte meg a csapatot?

– A játékosok óriási elszántsággal vetették magukat a küzdelembe az elődöntőben is, hiszen már ott kivívhattuk volna a feljutást. Voltak is periódusok, amikor megfogtuk a finneket, azonban a negyedik negyedben felőröltek minket. A lelkesedést nem törte le a vereség, a szoros végjáték miatt azonban nem tudtunk tartalékolni a bronzmérkőzésre, így kicsit féltünk, hogy esetleg nem bírjuk erővel. Szerencsére, nem így történt.

– A bronzmérkőzésen ismét hatalmasat hajrázott a csapat. Minek volt köszönhető ez a hihetetlen végjáték?

– A felkészülés első napjától kezdve egymásért harcolt a társaság, az köszönt vissza a végjátékban. A közönség eksztázisba hajszolta a játékosokat, fizikálisan és mentálisan is erősek maradtunk az utolsó negyedre. Nem ez volt ez első nagy fordításunk a tornán, ami a küzdőszellemet és az egységet dicséri. A védekezésünk, amely néhány kisebb megingástól eltekintve az egész tornán jól működött, ismét összeállt. Az volt a siker kulcsa.

– Maradéktalanul elégedett az összképpel?

– Amikor megkaptam ezt a korosztályt, az ellenfelek ismerete nélkül a feljutást tűztem ki célul. A tornán már látszott, hogy nyolc csapat is esélyes a feljutásra, ami növeli a siker értékét. Olyan válogatottakat is megelőztünk, ahol vannak egyénileg jobb játékosok, de csapatként mi voltunk a legerősebbek az Eb-n. Amire még büszke vagyok a feljutás mellett, hogy a válogatott tagjai közül mindenki úgy megy haza: emberileg és játékosként is jobbá vált. Az elvégzett munkából mindenki profitálhat, a fiatalok több játékpercet vívhatnak ki maguknak a klubcsapatukban. 

forrás és fotó: utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus