Portugália az U16-os fiúk következő ellenfele

Ma délután 17:15-től Portugália ellen lép pályára U16-os fiú válogatottunk - a tét a 9-16. helyek valamelyikének megszerzése.

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, 9-16. helyekért

Magyarország - Portugália 17:15

A portugálok ugyanúgy 3-2-vel végeztek az A-csoport negyedik helyén, mint ahogy 3-2-vel mi megszereztük a B-csoport harmadik pozícióját. Továbbjutási esélyeik nem nagyon voltak azért, miután az első napon kikaptak a hollandoktól (50-72), majd a Dánia ellen aratott győzelem (61-38) után a fehéroroszok is jobbnak bizonyultak náluk (54-64). Luxemburgot természetesen megverték (78-47), az utolsó napon pedig a csoportot megnyerő Oroszországnál is jobbnak bizonyultak (67-47), de azt is hozzá kell tenni, hogy az már a találkozó előtt is biztos volt, hogy az oroszok nyerik az A-jelű hatost, nem biztos, hogy megszakadtak - ettől függetlenül az egy kifejezetten jó eredmény volt a portugáloktól.

A mieink erősségeiről, gyengeségeiről tegnap írtunk kicsit részletesebben is - ezen a linken elolvashatjátok. Mai ellenfelünk kicsit más típusú együttes, mint mi: 53.6 meccsenkénti kapott pontjuk a második legkevesebb eddig a mezőnyben az ukránok mögött, úgyhogy a mi jó, kreatív, sok gólpasszos, kevés eladott labdás, jó dobószázalékokkal rendelkező támadójátékunk egy szép kihívás előtt áll. Cserébe Portugália átlag 62 dobott pontjánál csak Koszovó (57.4) dobott kevesebbet a Top16-ba jutó együttesek közül, ráadásul a legnagyobb gyengeségünknek számító pattanózásban ők még gyengébbek, mögöttünk állnak a 19. helyen 42.4 meccsenkénti lecsorgó begyűjtésével. Ez mindenképpen jó jelnek tűnik, mert egyébként játékban jobbak vagyunk náluk az eddigiek alapján - kevés labdát adnak el ők is, a duplamutatójuk nem olyan rossz (43.6%), de triplából gyengék (22%).

Ha már a hármasok: ilyen szempontból Francisco Amarantére vigyázni kell, ő mérkőzésenként 7.4 triplát ráemel, és 35.1%-kal be is dobja ezeket a helyzeteket, 11.2 pontot átlagol. A legjobb játékosuk az erőcsatár Lamine Banora, aki 10.0 pontja mellett 8.4 pattanót is hoz találkozónként, rajtuk kívül pedig a két fazonszabászra, Gustavo Texeirára (6.0 pont, 4.6 pattanó, 4.0 gólpassz, 2.4 szerzett labda), illetve Diogo Peixére (9.8 pont, 5.0 pattanó, 3.4 gólpassz) kell leginkább figyelni, ők négyen a gárda húzóemberei. Összességében nézve azért verhetőnek tűnnek, bár a sérülések egészen biztosan nem segítenek nekünk, az oroszok legyőzése után pedig tisztelni kell a portugálokat, nemcsak a resztlit tudták megverni, hanem van egy nagy skalpjuk is, ami valószínűleg nem kis önbizalmat kölcsönzött nekik.

Hajrá srácok, hajrá magyarok!

A meccs élő statisztikáját ezen a linken eléritek!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus