Portugália az U16-os lányok mai ellenfele

Az U16-os lányok ma Portugália ellen léphetnek pályára az A-divíziós Eb-n - a találkozó 14:15-től kezdődik.

U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, A-csoport, 2. mérkőzés

Magyarország - Portugália 14:15

A mieink tegnap 13 pontos vereséget szenvedtek az egyik éremesélyesnek tartott Spanyolországtól, ám mai ellenfelünk, Portugália is kikapott első meccsén, ők 72-51-re zakóztak a németektől.

A palánk alatt érdekes csata várható, mert alapvetően egyik együttes sem itt a legerősebb - Mészárosné Kovács Andrea lenyilatkozta az Eb előtt, hogy fizikai hátrányban lesznek a legtöbb csapattal szemben, de ez talán pont a portugálok ellen nem lesz igaz, a luzitán együttes ugyanis 64-29-re bukta tegnap a lepattanócsatát. Mi is elvesztettük ezt a harcot a spanyolokkal szemben, de a 43-33 sokkal vállalhatóbban hangzik, mint az előző arány.

Rengeteget próbálkozott Portugália kintről is, 23 kísérletük volt a németek ellen a triplavonalon túlról, míg nekünk csak 12 tegnap. A két irányítójuk közül Raquel Laneiro tegnap 3/4 volt hármasból, Marta Rodrigues pedig a legeredményesebb játékosuk volt 12 ponttal. Még Bruna Zagariát lehet megemlíteni, aki 7 ponttal, 4 pattanóval, 3 szerzett labdával és 2 blokkal jelentkezett - mindenben odatette magát a németek ellen.

Érdekes meccsre van kilátás, de a lányok tegnap egy elvileg a portugáloknál sokkal erősebb spanyol csapat ellen is jól tartották magukat, úgyhogy megvan az esély a sikerre a mai napon.

A mérkőzést élőben is figyelemmel követhetitek:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus