Rajtol az U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokság

Sopronban ma veszi kezdetét az U18-as lány kontinenstorna, a magyar válogatott Szlovénia ellen kezdi meg szereplését.

Július 23-31. között Sopronban rendezik a 2016-os U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokságnak.

A soproni közönségkedvenc Balogh Judit által irányított U18-as lány válogatott június végén játszotta első felkészülési mérkőzését, melyen rögtön bravúros sikert (65-51) ért el Oroszország nemzeti együttese ellen. A következő két székesfehérvári mérkőzésen az oroszok diadalmaskodtak (63-69; 65-78), viszont hozzá kell tenni, hogy a harmadik összecsapáson Studer az 1., Gereben pedig a 4. percben vált ki a játékból.

A folytatásban Lyonban szerepelt nemzetközi tornán válogatottunk, ahol a nyitányon Szerbia még felülmúlta a mieinket (61-66), viszont Lengyelországot simán győzték le lányaink (64-50), a torna utolsó mérkőzésén pedig remek utolsó negyedet produkálva múlták felül a házigazda, s az Európa-bajnokságon majdani csoportellenfél francia együttest (60-47). Ezzel a magyar válogatott végzett a torna első helyén, a legértékesebb játékosnak pedig Gereben Líviát választották.

Franciaországból Litvániába vezetett az út, ahol hasonló eredményességgel teljesített a csapat. A litvánokkal vívott három találkozóból kettőt nyert meg a magyar csapat.

Balogh Judit szerint az edzőmeccsek, felkészülési tornák eredményeiből több okból is hiba lenne bármilyen messzemenő következtetést levonni magával a kontinensviadallal kapcsolatban. A felkészülési tornákon ugyanis a csapatok nem, vagy nem feltétlenül nyerni akarnak, hanem gyakorolnak. Ezek a mérkőzések többek között a szűk, 12-es keretek kialakítását is szolgálhatják a szakvezetők számára. Ami pedig a leendő csoportellenfél francia válogatott elleni sikert illeti, a szakvezető szerint azért is csalóka a lyoni diadal, mert a torna idején a leendő ellenfélből öt játékos is az U17-es világbajnokságon szerepelt. Az egykori sokszoros válogatott játékos úgy véli, a mezőny nagyon kiegyensúlyozott, így nem is szívesen menne bele semmiféle esélylatolgatásba. A kiírás érdekessége, hogy a csoportmeccsek után nincs kiesés, ha úgy tetszik, nincs semmi veszve. A csoportkör után keresztjátékkal dől el, ki kerül majd a legjobb nyolc közé. - áll a kosarsport.hu beharangozójában.

A Magyarország - Szlovénia mérkőzés 18:15-kor kezdődik, a találkozóról élőképes közvetítés itt érhető el.

A magyar válogatott kerete:

Angyal Nikolett (Pays Voironnais Basket Club)
Boros Dorka (Csata DSE)
Gereben Lívia (Kecskeméti KA)
Juhász Dorka (PEAC-Pécs KA)
Karagits Kira (Csata DSE)
Kányási Veronika (Szolnoki Sportcentrum)
Lelik Réka (Csata DSE)
Liska Nikolett
Mérész Beatrix (Vasas Akadémia)
Pusztai Petra (DEAC)
Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Török Ágnes (CMB Cargo-UNI Győr)

Vezetőedző: Balogh Judit
Edző: Iványi Dalma, Cziczás László 

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Július 23., szombat, 18.15: Magyarország - Szlovénia
Július 24., vasárnap, 18.00: Magyarország - Franciaország
Július 26., kedd, 18.00: Magyarország - Horvátország

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus