Remek kezdés: diadal Csehország ellen!

Győzelemmel kezdte szereplését az A-divíziós Eb-n U20-as női válogatottunk, miután pazar végjátékban 61-59-re legyőzte Csehországot.

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió

Csehország – Magyarország 59-61 (12-11, 20-12, 10-23, 17-15)
Spanyolország, Kanári-szigetek

Magyarország: Papp 4, Szabó 7/3, Nagy 13/3, Kaposi 6, Aldazabal 14
cserék: Studer -, Zsilinszky 3, Böröndy 12, Dobos 2. szövetségi kapitány: Krivacsevics Dragoljub

Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, gyors négy ponttal megléptek a csehek – ezt követően azonban jó három percig egyik csapat sem tudott a gyűrűbe találni. A negyed közepéig egyértelműen Mainclováék játszottak fölényben és el is húztak 8-2-re, de ekkor sikerült váltania a magyar válogatottnak és két gyors kosárral felzárkóztak Kaposiék. Miután 11-8-re megfordították lányaink a találkozót, a hajrá megint a cseheké lett, kevesebbet hibáztak a büntetővonalról, így 12-11-gyel ért véget a játékrész.

A második negyedben nagyot fordult a játék képe, hiszen Mainclová azonnal berámolt öt pontot, amivel rögtön meg is lépett csapata. Csehország alig négy perc alatt három triplát is bepörkölt és hiába kért időt Krivacsevics, 25-15-es előnybe került. A gödörből Böröndy rángatta ki a magyar csapatot két villanással a félidő hajrájában, de hiába támadtunk le nagyon aktívan, a csehek tartották az előnyt: 32-23-mal mehettek nagyszünetre a felek.

A fordulást követően agresszív védekezéssel igyekezték tartani a lépést lányaink és Kaposi gyors négy pontjával 34-29-ig sikerült is a zárkózás alig két perc alatt – sőt, Aldazabal alapvonali tempója után időt is kértek a csehek. A negyed közepére egy pontra közelítettük meg őket, ám Moucková hatalmas hármasa megakasztotta a rohamot – mint kiderült, csak időlegesen. Böröndy és Aldazabal pontjaival 39-39-nél egyenlő lett az állás, majd Papp és Nagy is betalált – a hajrá a magyar lányok számára sikerült jobban, így a bravúros, 23-10-re megnyert negyed végén 46-42-re vezettek Kaposiék.

A záró etap elején viszonylag hamar ledolgozta ezt a hátrányát a cseh válogatott és fej-fej mellett haladtak a felek. A negyed közepén úgy tűnt, hogy elfáradtak Böröndy-ék és már három ponttal meg is lépett Csehország, de visszatáncoltunk innen, végül Nagy büntetőit követően 55-55-ről indult az utolsó perc. Ekkor előbb Aldazabal szerzett kosarat egy szép figura végén, majd Böröndy lopott labdát és dobott ziccert – karnyújtásnyira került a győzelem. Bár a végén Böröndy elrontott két büntetőt, a jó védekezés és Aldazabal biztos keze (két jó büntető hat másodperccel a vége előtt) meghozta az eredményt: ugyan az utolsó pillanatban még betaláltak kintről a csehek, a magyar válogatott 61-59-re nyert és győzelemmel kezdte szereplését az A-divíziós Európa-bajnokságon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus