Remekelt a Budapest-válogatott az U20-as EYBL-ben

A Budapest-válogatott négy győzelemmel és egy vereséggel mutatkozott be az U20-as EYBL-ben, az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában.

A Budapest-válogatott négy győzelemmel és egy vereséggel mutatkozott be az U20-as EYBL-ben, az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában. A rigai csoportkör tapasztalatairól Sárosi Bulcsú vezetőedzőt kérdeztük.

„Nagyon jól sikerült a torna, a megbeszélteket viszontláttam a fiúktól, és mindenkinek bőven jutott játéklehetőség. Egyedül azt sajnálom, hogy kisebb sérülések miatt a luxemburgiak elleni utolsó mérkőzésen elmaradt a győzelem, de összességében elégedett vagyok.”

A jó szereplés annak fényében különösen dicséretes, hogy a válogatott hat közös edzés és három felkészülési mérkőzés után kelt útra.

„Azért az látszott, hogy ha mérkőzés közben taktikai váltásra van szükség, akkor hátrányban vagyunk az egész évben együtt edző klubcsapatokkal szemben. Viszont nemzetközi összevetésben is jó erőkből áll az együttesünk, amely ráadásul jóval fiatalabb volt az átlagnál.”

A túra a csapategységnek is jót tett, a korábbi ellenfelek ezúttal egymás oldalán, egymásért küzdöttek.

„Mindenki nagyon jól érezte magát Rigában, a fiúk hat-nyolc éve játszanak egymás ellen, örültek, hogy most van lehetőségük együtt játszani. Jó közösség alakult ki, és ez nem csak a játékosokra, hanem az edzőkre is igaz.”

A biztató kezdés után Sárosi Bulcsú hasonló folytatásban reménykedik.

„Úgy gondolom, ha rendszeresen, két-három hetente tudunk találkozni a keret tagjaival, akkor a következő tornára még felkészültebben utazhatunk el. Lewis Chester lábadozik a sérüléséből, az ő visszatérése is sokat jelenthet. A keret egyébként is nyitott, lehet, hogy legközelebb más összetételben lép pályára a csapat. Az elvek viszont ugyanazok maradnak.”

A rigai tornán a Rátgéber Akadémia U20-as csapata is részt vett, azonban négy vereséggel zárt. A csapatot irányító Ivica Marevszki nem számíthatott egyik kulcsjátékosára, az U18-as válogatott Kucsora Csabára, így tartalékosan vette fel a küzdelmet az ellenfelekkel.

forrás és fotó: utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus