Révész: nem érdekelt, hogy mennyire fáj mindenem

Az U20-as válogatott centere mesélt az Eb-ről, az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésről, valamint a tapasztalatairól is. 

„Ez volt a célunk, hogy feljussunk az A divízióba, az most ebből a szempontból mindegy szerintem, hogy harmadikok, vagy másodikak vagyunk. Így boldogabbak is voltunk, mintha a döntőt elveszítettük volna, szerintem ez így pont jól jött ki. A bronzmeccsnek nagyobb hangulata volt, mint a döntőnek, ebben persze szerepe volt annak is, hogy Székesfehérváron hazai közönség előtt játszhattunk, de a bronzmeccsnek úgymond nagyobb tétje van itt, mert bár persze nem mindegy, hogy aranyat vagy ezüstöt kap az ember, de itt az A divízióba jutás volt a tét. Volt nyomás a csapatokon, de megint sikerült a sírból visszahoznunk a bronzmeccset, ehhez persze Perl Zoli is kellett, aki megint pár perc alatt dobott 10 pontot, így szépen belelkesített mindenkit. Én például teljesen úgy éreztem, hogy lépni sem tudok, és ez szerintem látszott is rajtam az elején, de a végén, amikor felküldött az edző két perccel a vége előtt, akkor én is úgy voltam vele, mint mindenki, hogy ezt a két percet kiszenvedjük, és meg tudtuk csinálni” – mondta el a szegedma.hu-nak a tornát összegezve Révész Ádám, az U20-as válogatott és a Szedeák centere.

„Úgy éreztem, hogy tényleg semmi energiám nincs, utolsó tartalékaimat mozgósítottam meg. Mikor felmentem, akkor Perl Zolival játszottam egy kettő-kettőt, bedobtam, azzal lett egál. Ott már nem érdekelt, hogy mennyire fáj mindenem és mennyire fáradt vagyok, ott állt az egész csarnok, nagyon jó érzés volt. Oldalról jött az ellenfél, ahol szereztem is egy labdát, majd Zolinak visszaadtam az előző passzát, és így már vezettünk kettővel. Onnan már ugyanaz volt szerintem a helyzet, mint a szlovákok ellen, amikor a vége előtt 40 másodperccel nyolccal mentek, lelkileg annyira nagy fölénybe kerültünk, hogy már nem volt tartása az ellenfélnek, és be tudtuk húzni a meccset” – tekintett vissza a Montenegró elleni feljutást jelentő bronzmeccsre Révész Ádám.

„Szerencsére rendbe jött a sérülésem az Eb-re. Én úgy gondolom, hogy elégedett lehetek magammal, főleg védekezésben, úgy érzem, kivettem a részem a csapat munkájából. Nyilván voltak olyan meccsek, amikor jobban ment a pontdobás is, volt olyan, amikor több lepattanót szedtem, de szerintem a statisztikából nem lehet leszűrni a játékomat ezen az Eb-n. Elégedett vagyok, főleg úgy, hogy feljutottunk az A divízióba, így szerintem mindenki elégedett lehet. Montenegró ellen ott voltak a helyszínen barátaim és családtagjaim is, nagyon jól esett az ő jelenlétük, egyből mutattam is nekik a megszerzett bronzérmet” – értékelte saját teljesítményét a játékos.

„Új közegbe kerültem, szerintem egy játékosnak nagyon fontos, hogyha egy új csapatba kerül, akkor is feltalálja magát, hogy új feladatokat el tudjon végezni. Itt nem csak az volt a feladatom, mint Szegeden az utánpótlás csapatban, hogy pontokat dobjak, és hátamon vigyem a csapatot, hanem pont ellenkezőleg, végezzem a piszkos munkát, szedjem a lepattanókat, védekezzek. Ebben szerintem most sokat fejlődtem, ez számomra jól jött ki” – fogalmazott Révész. 

forrás: szegedma.hu
fotó: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus