Révész szerint reális a feljutás az U20-as fiúk számára

A Szeged centere szerint nagyon mást kell most játszania, mint klubjában, de a cél az, hogy visszajussanak az A-divízióba. 

A szegedma.hu cikke:

Több mint egy hónapos felkészüléssel tarkítva gyakorol a magyar U20-as válogatott a hazai rendezésű, B divíziós Európa bajnokságra, a Pór Péter által irányított együttes tagja Révész Ádám is, a Naturtex-SZTE Szedeák centere.„Nagyon jól halad a felkészülésünk, három hete vagyunk együtt. A horvátok elleni két győzelem szerint még jobb eredmény a románok legyőzésénél, hiszen a horvátok az A divízióban szerepelnek, és ott is erősnek számítanak, illetve a délszláv utánpótlás csapatok általában elég erősek. A románok elleni két győzelem pedig azért szép, mert az első az 50, míg a második az 40 pontos siker volt a legjobb játékosunk nélkül. Az edzések is jó hangulatban, de keményen telnek, mindenki odateszi magát. Eleinte talán a taktikai elemekkel voltak gondok, de az is kezd rendeződni, így csak pozitív dolgokat tudok mondani” – mondta el portálunk érdeklődésére a felkészülés eddig eltelt időszakáról Révész Ádám.

A csapat június 26. és 30. között Portugáliában készült, ahol egy nemzetközi tornán vett részt Portugália ellen kétszer, míg Ausztria ellen egyszer játszott az együttes, ezek alatt az osztrákok elleni győzelem (66-55) mellett egy portugálok elleni siker (78-51) és egy vereség (64-52) ért el a gárda. A csapat felkészülése egy székesfehérvári edzőtáborral folytatódik a július kilencedikén induló Eb-re. „Én sajnos nem utaztam ki Portugáliába, mert meghúzódott a combom, így az edzőnk azt mondta, hogy inkább az Eb-re legyek rendben, és ezt a felkészülési tornát most hagyjam ki. Sajnálom, mert soha nem voltam még Portugáliában, és ki ne szeretne meccseket játszani, de ezt most fel kell áldozzam az Eb érdekében” – tette hozzá a szegedi kosaras.

Ahogy azt Révész Ádám elmondta, eddig mind a négy meccsen kezdőként kapott szerepet, elég sok játékidőt is tölthetett a pályán, és úgy érezte, jól is megy a játék számára. „Itt most nem az lesz a feladatom, mint a Szedeák U21-ben, hogy dobjak húsz pontot meccseként és vigyem a hátamon a csapatot, hanem el kell végezzem a piszkos munkát, össze kell szednem a lepattanókat, keményen kell védekezzek. Az is erősségem volt, hogy jól járattam a labdát, most ez lesz a feladatom a válogatottnál. Ennek örülök is, mert fejlődnöm is kell, főleg a védekezésben, e tekintetben lyuk voltam főleg a felnőtt korosztályban” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a válogatottnál rá váró munkáról Révész Ádám, aki hozzáfűzte, minden kosaras pontokat szeret dobni, viszont fejlődnie a védekezésben kell. Ha választani kell, akkor persze a pontdobást választaná a szegedi center, viszont érzése szerint azzal tud előrelépni a felnőtt korosztályban, ha jól védekezik. „Nikola is mindig azt mondja (Nikola Lazic, a Naturtex-SZTE Szedeák vezetőedzője – a szerk.), hogy a fiataloknak védekezniük kell, és ha majd lesz rá alkalom, hogy be tudnak tenni 20-25 percre meccseként, akkor utána jönnek a pontok, és lehet támadni is” – fogalmazott Révész Ádám.

A célokkal kapcsolatban a center elmondta, azt tűzték ki maguk elé, hogy visszajussanak az A divízióba, ehhez pedig az első három hely valamelyikét kell megszerezzék az Eb-n. „Úgy gondolom, hogy ez reális cél is, főleg a horvátok elleni két győzelmet követően. Ez mutatja, hogy a B divízióban jók lehetünk, még soha nem voltam korosztályos Eb-n, nem tudom pontosan, hogy milyen erőt képvisel a többi együttes, de a csapattársaim azt mondják, hogy reális cél lehet az első három hely. Mint mindenki, én is hiszek ebben, ezért dolgozunk, és remélem, hogy ez sikerülni is fog” – osztotta meg várakozásait az Eb-ről Révész Ádám.

A magyar U20-as válogatott július 9-én Moldova ellen kezdi meg a B divíziós Európa bajnokságot, majd Svédországgal, Albániával és Szlovákiával játszik négy nap alatt négy mérkőzést.

Forrás, Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus