Sima győzelemmel kezdett az U18-os lány válogatott

A magyar csapat már a kezdéstől irányította a mérkőzés alakulását és nagy különbségű győzelemmel nyitotta a kontinenstornát.

U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokság, D-csoport, 1. forduló

Magyarország - Szlovénia 77-48 (21-11, 19-16, 15-14, 22-7)

Sopron, Novomatic Aréna 600 néző
Vezette: Mazzoni (olasz), Csender (román), Gurion (izraeli)

Magyarország: Studer 13/6, Juhász 17/3, Gereben 11, Török 3, Lelik 15/9.
Csere: Karagits 2, Kányási 2, Mérész 5, Boros 5, Pusztai 4, Angyal -. 
Vezetőedző: Balogh Judit.

Jól indította a találkozót a szép számú közönség által támogatott hazai csapat, három perc után 8-0-t mutatott az eredményjelző. A szlovén együttes két gyors triplával zárkózott, de Juhász is beköszönt távolról, Gereben duplája pedig időkérésre késztette Duscak mestert. A magyar csapat stabil védekezésének köszönhetően hamar elérte a különbség a tíz pontot, melyet tartottak lányaink a nyitó negyed végéig. (21-11) Kissé hullámzóvá vált a játék a második tíz perc elején, egy jó magyar periódusra hasonló módon válaszoltak a szlovénok, időt is kért Balogh Judit. A vendégek inkább magukat fogyasztották mind fizikálisan, mind szellemileg az egész pályás letámadással, mégis két dudaszóra dobott hármasnak köszönhetően faragtak amúgy már tetemes hátrányukból. (40-27)

Igazi triplaesővel nyitották a csapatok a harmadik tíz percet, melyből Szlovénia jött ki jobban, a magyar együttes kissé megtorpant támadásban, de így is bőven tíz pont felet maradt Juhászék előnye. A záró negyedre visszatért a magyarok korábbi pontos játéka, s sikerült a differenciát húsz pont fölé tolni. Szlovénia ugyan keményen küzdött, de Balogh Judit tanítványai végig vezetve és megérdemelten nyerték meg első mérkőzésüket az Európa-bajnokságon.

Folytatás holnap, 18 órától Franciaország ellen.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus