Sima vereség a spanyoloktól

Az első negyed közepétől fölényben játszott a házigazda, U20-as női válogatottunk simán kikapott az A-divíziós Eb-n. 

 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió

Magyarország – Spanyolország 48-89 (15-25, 11-16, 7-30, 15-18)
Spanyolország, Kanári-szigetek

Magyarország: Papp 9, Nagy 5/3, Böröndy 1, Kaposi 2, Aldazabal 6
cserék: Studer 3, Zsilinszky 2, Szabó 6/6, Dobos 6, Varga 6, Farkas 2, Simon -. szövetségi kapitány: Krivacsevics Dragoljub

A magyar válogatott hozhatta el a labdát a feldobás után és egy szépen megkomponált támadás végén Kaposi Pálma meg is szerezte az első kosarat – azonban ezt követően hosszú percekig az történt a pályán, amit a spanyolok akartak. Rögtön egy 13-0-s (!) futással válaszoltak, a mieink szinte dobóhelyzetig sem jutottak el, míg több, mint öt percet követően Nagy emelt be egy középtávolit a palánk segítségével. Ezt követően kissé észhez tértünk, Nagy betalált kintről, de Flores és Quevedo hármasával tíz pont fölé hízott a hispán fór – végül Szabó triplájával zárult a negyed, 25-15-re vezetett Spanyolország.

A második negyed borzalmas támadásokkal indult mindkét részről, folyamatos labdakezelési hibák, elrontott könnyű dobások és iszonyatos pontatlanság jellemezte a játékot – két és fél percet kellett várni az első pontokra. A magyar válogatott a legkönnyebb ziccereket és a büntetőket is elrontotta, ennek fényében nem volt meglepő, hogy még jobban meglógtak a spanyolok, mi először a negyed közepén, Dobos révén találtunk a gyűrűbe. A házigazdák óriási fölényben játszottak a palánk alatt, rendkívül simán nyerték a lepattanózást és folyamatosan második esélyből dolgozhattak – a félidő utolsó percére 19 pontra növelték előnyüket. Innen két gyors kosárral még volt visszaút a mieinknek, 41-26 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A fordulást követően semmivel sem tudtunk magasabb fokozatba kapcsolni, lejáró támadóidő mellett az alapvonalról sem tudtuk játékba hozni a labdát, a komoly hibákat pedig büntette a spanyol csapat: három perc alatt több mint húsz pontosra növelte előnyét. Sőt, a hispánok egy 17-0-s etapot futottak, amellyel elérték a harmincat is, innentől pedig a minimális hit sem volt meg a magyar együttesben.

A negyedik negyedben már többnyire a cserecsapatok voltak a parketten, de a spanyolok ezzel együtt is folytatták a bombázást, folyamatosan betaláltak kintről, a különbség pedig hamarosan negyven pont fölé kúszott. A mérkőzés hajrája már érdektelenségbe fulladt, a csehek elleni parádés siker után nagy pofonba szaladt bele válogatottunk – holnap 15:00-tól a csoport másik meccsén negyven ponttal nyerő Olaszország ellen lépnek pályára Krivacsevics Dragoljub tanítványai.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus