Simán kikaptak Portugáliától az U16-os fiúk

Az utolsó negyednek már tizenhat pontos hátrányból futottak neki Katonáék, a 13-16. helyért folytathatják szombaton. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, 9-16. helyért

Portugália - Magyarország 66-47 (14-9, 18-17, 18-8, 16-13)

Magyarország: Kiss 3, Katona 8, Fazekas Cs. 8/3, Füzi 4, Fazekas M. 12
cserék: Somogyi 4, Werner 2, Zsebe -, Németh 4, Oroszi 2

A várt kemény védekezésekkel indult a meccs, hiszen három perc után mindössze 2-1 állt az eredményjelzőn - potyogtak a faultok, az eladott labdák és a kikényszerített nehéz dobások is. Fazekas Csaba triplájával sikerült közelebb zárkóznunk a folytatásban, de a játék képe nem változott, ez pedig Portugáliának kedvezett: szűk két perccel a negyed vége előtt 12-6-nál kért időt Váradi Attila. Válogatottunk 22%-os dobóteljesítménye is borzalmas volt, ugyanakkor a hat eladott labda is megbosszulta magát - az utolsó percben Somogyi egy betöréssel, Katona pedig egy büntetővel próbálta megtolni a szekeret, így is 14-9-cel ért véget az első negyed.

A második játékrész elején Caldeira pörkölt be azonnal egy hármast, majd hozzátett egy duplát is, egy gyors 7-0-s etappal tíz pont fölé növelte előnyét Portugália. Itt azért elállította a vérzést csapatunk, ugyanakkor a hátrányt nem igazán sikerült faragni, nem ízlett a luzitánok védekezése és nem találtuk a jó ritmust támadásban. A játékrész közepén aztán büntetőkkel sikerült közelebb férkőzni, egészen öt pontig - ha már mezőnyből nem, legalább a vonalról ment a dobás a srácoknak. Ennél jobban azonban nem tudtuk megközelíteni a portugálokat a nagyszünetig, bár a hajrában Katona egy másodperc alatt talált be, 32-26-tal zárult az első félidő.

A 3. negyed kosárváltással indították a felek, majd Caldeire triplájával növelte tovább előnyét Portugália. A különbség átlépte a tíz pontot, de a negyed közepén is ekörül mozgott még, nem tudott közelebb zárkózni a Váradi-legénység - bármit próbáltak a játékosok, mindig érkezett válasz a luzitánoktól. Fazekas Csaba kihagyott büntetői után 14 pontra nőtt a távolság, sőt, Amarante tempóját követően 50-34 állt a táblán - visszaút nem volt a negyed végéig, tetemes, 16 pontos hátrányból kezdhette meg válogatottunk a záró tíz percet.

Itt hamar eldőlt, hogy nincs esély a bravúros fordításra: bő két perc alatt átlépte a különbség a húsz pontot, a mieink négy perc alatt összesen két büntetőt tudtak felmutatni. Érdemi változást nem hozott ez a játékrész, a mieink nem tudtak kozmetikázni az eredményen (bár sok értelme annak sem lett volna), így kikapott csapatunk - holnap pihenőnap következik, szombaton pedig a 13-16. helyért folytathatják Fazekasék a B-divíziós Európa-bajnokságot.

fotó és slide: U-16 Magyar kosárlabda-válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus