Sorsdöntő meccs előtt az U16-os fiúk

U16-os fiú válogatottunk a tegnapi szünnap után ma délután 15:00-tól az eddig hibátlan Izrael ellen lép pályára - a 8 közé jutás szempontjából sorsdöntő összecsapás lesz ez.

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, Csoportkör, 4. mérkőzés

Izrael - Magyarország 15:00

Ma délután borzasztóan nehéz és egyben sorsdöntő összecsapás vár a magyar U16-os fiú válogatottra, hiszen az eddig hibátlan, 3-0-s mérleggel álló Izrael ellen nyernie kell Váradi Attila csapatának ahhoz, hogy legyen esélye a legjobb 8 közé jutni. Mostani ellenfelünk a csoport leggyengébb csapatát, Skóciát 116-33-ra, Macedóniát 80-58-ra, a minket hosszabbítás után legyőző Angliát pedig 87-80-ra győzte le.

Az izraelieknél eddig több kiváló teljesítmény is érkezettaz eddigiek során, de azt is hozzá kell tenni, hogy a skótok elleni kiütéses győzelem árnyalja a mutatóikat. 204 centis centerük, Tomer Levinson az egyik (13.3 pont, 12.7 pattanó), Eidan Alber (16.3 pont, 10.7 pattanó) pedig a másik olyan játékosuk, aki eddig dupla-duplát átlagol, ami mindenképpen figyelemreméltó. Rajtuk kívül Alon Drukert (11.7 pont, 3.0 gólpassz, 2.7 pattanó, 2.7 szerzett labda) és Ofek Malkát (14.7 pont) kell még kiemelni - Druker eddig 3 meccsen 4 hármast dobott összesen, de azt 80%-kal, Malka viszont meccsenként három triplát értékesített eddig 40.9%-os hatékonysággal, rá nagyon figyelni kell majd. Mellettük is vannak jó játékosaik, de az az eddigi eredményekből is látszódott, hogy ez az izraeli csapat elég erős összességében is, ebben a csoportban eddig a legerősebb.

A mieinknek volt egy napjuk felkészülni belőlük, ráadásul szombaton Írországot magabiztosan vertük meg, de ez most egy más szintű megmérettetés lesz. Az angolok elleni meccsből azért látszódott, hogy fogható Izrael is, mivel az utolsó negyednek még egállal mentek neki a csapatok, onnan nyert 7 ponttal Izrael, ami nekünk jó is lehet.

Ez a három válogatott kiemelkedik a többiek közül: mi öt ponttal kaptunk ki az angoloktól, Izrael 7 ponttal verte a szigetországiakat. Ha mi legyőzzük legalább 4 ponttal most az izraelieket, gyakorlatilag továbbjutottunk, mert az angoloknál még egy hármas holtverseny esetében is jobbak vagyunk, ehhez pedig már csak Skóciát kellene megverni. Ha háromnál kisebb különbséggel nyerünk vagy kikapunk, akkor jó eséllyel csoportharmadikok leszünk, és csak a 9-16. helyekért folytathatjuk, ha pedig 6 pontnál többel nyerünk, csoportelsőként mehetünk tovább, mert még Izraelt is megelőzzük. Van tehát bőven opció, viszont minden 8 közé jutási számolgatás ott kezdődik, hogy nyernünk kell ma.

Hajrá srácok, hajrá magyarok!

A mérkőzés élő statisztikáját ezen a linken eléritek!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus