"Százas tempóban" a legjobb nyolc között

A várakozásnak megfelelően magabiztos rajt-cél győzelmet aratott veretlen U17-es leány kosárlabda válogatottunk a nyeretlen egyiptomi csapat ellen a Csehországban zajló világbajnokságon. A következő ellenfél pénteken Japán, a tét a legjobb 4 közé jutás.

Magyarország-Egyiptom 100-47 (27-11, 22-10, 27-15, 24-11)

Magyarország: Aho 4, Weninger 8, DUBEI 18/6, Nagy D. 8/3. KISS V. 17. Cs: Studer 6, KUTTOR 17, BÖRÖNDY 10, Solymosi, 6, HORVÁTH K. 4, Jankó 2.

Úgy kezdtek veretlen lányaink a nyeretlen egyiptomiak ellen, ahogy esélyes csapattól az elvárható. A jó kezdéshez Dubei Debóra triplája adta meg az alaphangot, 13-0-lal indítottak a lányok, s a kosárszerzésből mindenki kivette részét. Az afrikaiak a 4. perc közepén szerezték első kosarukat. Ezt követően azonban az addig szinte tökéletes magyar játékba be-becsúsztak hibák, s a szakasz második felében kiegyenlített lett a játék, de a biztos magyar vezetést nem fenyegette veszély.

A tetemes előny birtokában jobbára a cserejátékosok kezdtek fiataljainknál a második negyedben. Solymosi Noémi kosarával 20 pont fölé nőtt lányaink előnye. Ezt követően a lelkes, de nem különösebben képzett "piramis lányoknak" is akadt egy-két ügyes megmozdulásuk. A félidő vége azonban, ahogy az eleje, a magyar "henger" jegyében telt el, lányaink egy pazar 13-2-es rohammal a szünetre közel 30 pontos előnyt szereztek.

A meccset eldöntötték lányaink, térfélcsere után is a mi fiataljaink akarata érvényesült, a záró 10 perc előtt közel 40 ponttal vezettek. Az összecsapás záró szakaszára egyetlen kérdés maradt nyitva: eléri-e csapatunk a 100 pontot. Nos, Weninger Virágnak a dudaszó pillanatában szerzett kosarával ez is sikerült.

A lányok Japánnal játszanak a 4 közé jutásért holnapután - pénteki ellenfeleink ma 69-44-re, simán verték Kínát.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus