Szerbia ellen javíthatnak az U16-os lányok

Nehéz helyzetben kell Szerbia ellen javítania az U16-os lányoknak - a tét a 9-16. hely, kezdés 16:30-kor.

U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, 9-16. helyért helyosztó

Magyarország - Szerbia 16:30

Borzasztóan nehéz lelki helyzetben lehet U16-os lány válogatottunk, miután összesen két napja volt a csapatnak, hogy valahogyan összeszedje magát a Litvánia elleni kétpontos vereség után, ami láthatóan meg is viselte a játékosokat. A szerbek pedig finoman szólva is verhető csapatnak tűnnek, hiszen eddig egyetlen mérkőzést sem nyertek a tornán - 0-3-mal zárták a csoportkört a csehek, a fehéroroszok és a lettek ellen úgy, hogy 66 dobott pontjukra 80 kapottat átlagoltak. Az már nem igazán volt meglepetés, hogy az egyik legerősebb csapatnak tartott franciák 85-50-ra, nagyon könnyedén lépték át őket, viszont ennek megfelelően ők azért kevésbé lehettek padlón azután a meccs után.

A gyengébb eredmények ellenére azért egy valakire nagyon oda kell figyelni Szerbia csapatában: a 205 centis Jelena Mitrovic nyújtja eddig az egyetlen igazán hasznos, jó teljesítményt a keretből, ő 20.7 pontos és 16.3 pattanós statisztikákat hozott össze - messze kiemelkedik a többiek közül, és a magassága miatt nekünk is meggyűlhet majd vele a bajunk, hiába van 4.7 eladott labdája is találkozónként.

Összességében nézve az eddigi teljesítményeket, jobb csapatnak tűnik a magyar, szoros mérkőzéseket játszottunk a németek és főleg a litvánok ellen, úgyhogy némileg csalóka az 1-3-as összmérlegünk, de a játéktudás helyett a lelki tényezők sokkal nagyobb szerepet kaphatnak most. Ha Mészárosné Kovács Andreáéknak sikerült összeszedniük a lányokat - a kis különbségű vereség fájó, de pont azt mutatja, hogy még a 8-ba jutott csapatoktól sem voltunk sokkal elmaradva, erre a játékra lehet alapozni -, akkor győztesen hagyhatjuk el a pályát. Vereség esetén a 13-16. helyért küzdhetünk tovább, és akkor mindkét hátralévő mérkőzésünket meg kellene nyerni - ha ma nyerünk, biztos a bennmaradásunk az A-csoportban.

Hajrá lányok, hajrá magyarok!

A meccset élőben lehet követni ezen a streamen:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus