Tanulságos találkozó a spanyolok ellen

Az idei U17-es vb-bronzérmes csapatra épülő, s U18-as válogatottként az A-divízióba feljutó leány csapatunk a korosztályban a világ legjobbjai közé tartózó spanyolok ellen tanulságos vereséget szenvedett Baszkföldön.

A baszkok ellen aratott 18 pontos siker ellenére nem voltak jó előjelek a spanyolok elleni rangadó előtt. A spanyolok érezhetően jobb formában voltak, és sokkal „élesebben” játszottak, amit a lengyelek elleni 87-34-es erődemonstrációból is érzékelni lehetett.

Az első negyedben bárhogy is próbálkozott Kovács Andrea csapata megállítani a spanyolokat, ez sehogy nem sikerült. A játék minden terén erősebben, bátrabban, agilisabban kosárlabdáztak, és "vezérük", Angela Salvadores ezt minden társába átültette. Nálunk sajnos csak Dubei Debóra vette fel a kesztyűt támadásban, a 28-11-es első negyed tulajdonképpen el is döntötte a csatát. A második negyedben már sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játék, mindkét oldal bő rotációval próbálkozott lehetőséget adni minden játékosának.

A harmadik-negyedik negyedben mindkét csapat taktikai rendszerét gyakorolta, kereste a későbbiekben alkalmazni kívánt megoldásokat. A spanyolok ezzel a különbséggel is teljesen megérdemelten nyertek. A kialakuló különbség egyik oka lehet még, hogy az elmúlt fél év fizikai fejlődését magasan a spanyolok nyerték. A magyar csapat sem mentálisan, sem fizikálisan nem tudta felvenni a versenyt velük.

Spanyolország – Magyarország 69-42 (28-11, 16-12, 13-10, 12-9)

Magyarország: Dubei D. 9/3, Aho N. 2, Nagy D. 2, Kuttor E. 11, Studer Á. 7/3. Csere: WeningerW.  4, Böröndy 2, Török Á. 2, Tóth T.1, Solymosi N. 2, Horváth K., György T.

Kovács Andrea vezetőedző: „Lányaink 2013 nyarán játszottak utoljára hivatalos mérkőzést a spanyol válogatottal. Idén Karácsonykor, a Baszk Tartomány által rendezett 4 csapatos tornán az első hely megszerzéséért léptünk pályára ellenük. Már az első néhány percben kiderült, hogy jelentős differencia van jelenleg a két csapat között. A spanyol lányok hazánkban ritkán látott sebességet diktáltak, amelyből rendre a női A csoportban is csak néha látott erős, gyors és rendkívül pontos átadásokkal hozták helyzetbe egymást. Az első negyedben olyan ritmusban rohantak át rajtunk, ami méltatlan volt válogatottunkhoz. A második játékrésztől olykor sikerült a kiváló védekezéssel szemben is helyzeteket kialakítani, de a 42 dobott magyar pont önmagért beszél. Hasznos tapasztalatokat szereztünk a tornán való részvétellel, sok munkára lesz szükség a továbbiakban, hogy tartani tudjuk az eddig elért színvonalat.”

Foto, Slide - Sándor Ádám

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus