Tornagyőzelem - veretlenül

A harmadik meccsén az olaszok ellen is győzött, így veretlenül nyerte a nagyszabású nemzetközi tornát Getaféban U18-as leány válogatottunk

Magyarország-Olaszország 71-56 (20-16, 21-13, 11-16, 19-11)

Kuttor Enikőt képtelenek voltak tartani az első negyedben az olaszok. A magyar U18-as válogatott négyes poszton szereplő játékosa alig több, mint 6 percet a pályán töltve 10 pontig jutott, eredményességének köszönhetően 4 pontos előnyt szereztek az első negyedben fiataljaink. 

A második 10 perc leginkább a külső mezőnyjátékosainkról szólt, Studer Ágnes, Böröndy Dominika és Aho Nina is eredményesen játszott. Tóth Tímea a palánkok alatt hatalmas mezőnymunkát végzett, félidőben 7 lepattanónál járt, s ezek közül hármat az olasz palánk alatt "kapart össze". A félidőben 12 ponttal vezettek Mészárosné Kovács Andrea tanítványai. 

Térfélcsere után kicsit "leült" a csapat, mind védekezésben ind támadásban, de Dubei és Aho villanásainak köszönhetően azért 7 pont megmaradt a félidei előnyből.

A befejező 10 percben Weninger Virág lépett elő vezérré, 8 pontot, benne egy triplát szorgoskodott össze a záró 10 percben, Tóth Tímea pedig végül 11 lepatanóal zárt. 

Összességében újabb magabiztos győzelmet arattak a szlovéniai A.divíziós Eb-re készülő lányok, akik egy nagyszabású, erős, színvonalas nemzetközi torna megnyerésével "hangolódtak" idei fő versenyükre. 

Magyarország: Studer Á. 10/3, Aho 8, Dubei 11/3, Kuttor 15, Kiss 2.
Cserék: Böröndy D. 9/3, Weninger 12/3, Tóth T. 4, László, Török, Kocsis.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus