Továbbra is hibátlanok a magyar lányok

Nagyon kemény, szoros meccsen, de Izraelt is legyőzte U18-as lány válogatottunk a debreceni 3X3-as világbajnokságon.

Magyarország (3-0) - Izrael (2-1) 14-9

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 6, Aho 5, Tóth 2, Kányási 1.

Pontzuhataggal indult a meccs: Horváth Krisztina azonnal vezetést szerzett a mieinknek, de jött egyből a válasz a túloldalról, majd megint Horváth szerzett pontot, Izrael pedig megint egyenlített rögtön a következő támadásból. Egy perc telt el, amikor egy újabb izraeli kosárral vezetést is szerzett az ekkor megállíthatatlannak tűnő ellenfelünk (2-3). Aho Nina egy kettessel visszavette a magyaroknak a vezetést, majd egy nagyon szép akciót láthatott a közönség: Kányási Veronika dobócselére elszállt védője, megpasszolta a helyzeti előnyben lévő Horváthot, aki át is vitte a gyűrű alatt a labdát, de ziccere végül kimaradt.

Az izraeliek kihasználták ezt, egyenlítettek még a harmadik percben, aztán egy büntetővel már vezettek is. Mint az első alkalommal, most is gyorsan jött a magyar reakció erre: Horváth duplájával álltunk megint jobban (6-5), viszont egy betörés után az izraeli lány faulttal együtt bedobta a ziccert és még a büntetőt is (6-7). Aho büntetőből egyenlített, majd az egyik izraeli lány jól használta ki testi erejét, így a palánk alól tudott eredményes lenni, Kányási viszont Aho passzából azonnal egalizált megint (8-8). Horváth kosarával megint nálunk volt az előny, de csak pillanatokra, azonnal jött az izraeli kosár. Nagyon hullámzó, dinamikus és fordulatos volt a meccs ekkor.

3:40-nel a vége előtt jött egy időkérés, majd Horváth egy jó büntetője, itt viszont nagyon megálltak a csapatok, mindkét oldalon nagyon megnőtt a homályok száma, a dobások általában rövidek voltak, fáradtság látszódott mindkét gárdán, képtelenek voltak pontot szerezni a felek. Két és fél perc kosárcsend után talált be Tóth Tímea, majd egy izraeli időkérést követően 11 másodperccel a vége előtt is ő volt eredményes büntetőből. A hab a tortára Aho dudaszó pillanatában bedobott duplájával került fel, ezzel nyertek a magyarok 14-9-re.

Bár még nem jelenthető ki matematikailag, de ezzel szinte biztosan megvan a továbbjutás a hibátlanul, 3-0-lal álló lánycsapatunk számára, akik következőleg 18:00-kor játszanak majd Németország ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus